Nieuw veiligheidssysteem en 15 elektrische volgwagens in E3 Saxo Classic: “Zetten meer dan ooit in op duurzaamheid”

Kunstenaar Marc Vanhecke met de nieuwe trofee. © LO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De E3 Saxo Classic pakte enige tijd geleden opnieuw uit met een opvallende banner: dit keer met de slogan ‘Wie heeft er goeie benen in Harelbeke’, maar er is meer. E3 pakt ook uit met een jobwiel, een nieuw veiligheidssysteem, 15 elektrische volgwagens en een originele trofee van ontwerper Marc Vanhecke.

Traditiegetrouw zorgt E3 Saxo Classic voor een veilige koers, zo ook voor deze 66ste editie met 17 hellingen en 207,6 kilometer voor de boeg, waaronder enkele pittige kasseistroken.

Voor de veiligheid rekent E3 Saxo Classic opnieuw op Xavier Ramon van Boplan. “We pakken nu uit met de Race Guard die iets kleiner is dan de totem en makkelijk verplaatsbaar om het parcours af te zetten. Via de apparatuur kunnen we de veranderende wedstrijdsituaties tijdig aangeven”, legt CEO Xavier Ramon uit.

De E3 Saxo Classic zet dit jaar meer dan ooit in op duurzaamheid. “Een vijftiental wagens in de koers zal volledig elektrisch zijn, met dank aan partners Caps en Vandecasteele, niet toevallig twee bedrijven die zelf de switch naar duurzaamheid maken”, zegt woordvoerder Jacques Coussens. Nog nieuw dit jaar is dat kok Jeroen Meus zijn opwachting maakt in Harelbeke. Op de koersdag voorziet Meus een ontbijt voor 250 genodigden, een uitgebreide lunch voor 350 vips en hapjes na de koers voor gasten die nog naar Harelbeke komen na de koers.

Reuzenrad

Marc Vanhecke maakt al voor de twaalfde keer de trofee voor de winnaar van de E3 Saxo Classic. Dit keer in een andere kleur en vorm. “Mijn inspiratie haalde ik dit jaar bij de traditionele driehoekjes in het logo van de wielerwedstrijd. Ik ben trouw gebleven aan die driehoekjes en heb die laten terugkomen in mijn ontwerp”, klinkt het.

De laatste nieuwigheid is het E3 Saxo Sollicitatiewiel. In dat reuzenrad op de E3 Arena kunnen potentiële werknemers speeddaten met acht West-Vlaamse bedrijven. Het doel is bedrijven en werknemers op een speciale manier aan elkaar voorstellen. “Te veel bedrijven in de regio krijgen hun vacatures niet ingevuld. Voor ons is het een goede manier om ons bedrijf in de kijker te plaatsen”, zegt Jan Desutter van de Harelbeekse Desutter Group.

“Wij zijn een dienstverlenend bedrijf in de wereld van het transport: gespecialiseerd in kranen, kipbakken en uitzonderlijk vervoer. We hebben een 100-tal mensen in dienst, maar zoeken er nog een 15-tal.” Speeddaten kan op 21 maart tussen 18 en 19 uur en op 22 maart tussen 10 en 15.30 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier