Mathias De Witte trekt naar VC Roubaix

© Getty Images
Tom Vandenbussche

Mathias De Witte (26) breit een vervolg aan zijn profcarrière. De naar Maldegem uitgeweken Sijselenaar, die na het opdoeken van Roompot-Charles zonder ploeg zat, zal in 2020 uitkomen voor het Franse VC Roubaix-Lille Métropole.

Het nieuws is een opsteker voor De Witte, die eind juli zwaar ten val kwam tijdens de Italiaanse rittenkoers Adriatico Ionica Race en sindsdien aan een lange revalidatie bezig is. “Ik heb even getwijfeld of ik nog voort zou koersen, want ik wist niet of ik ooit nog mijn niveau van vroeger zou kunnen terugvinden. Maar na enkele trainingen merkte ik al dat het weer snel in stijgende lijn gaat. Ik ben nu een week of vier, vijf aan het trainen en stel vast dat mijn basisconditie al goed in orde is.”

Mathias De Witte trekt naar VC Roubaix
© Getty Images

De Witte, die een contract voor één seizoen tekende, zal eind januari of begin februari zijn seizoensdebuut maken. In januari staat ook een ploegstage gepland. “Het Franse programma zal me liggen. Ik heb al altijd graag bij onze zuiderburen gekoerst, al van toen ik bij VL Technics reed. Dat is een surplus voor mij. Onze ploeg telt ook maar twaalf renners, dus iedereen zal wel eens zijn kans krijgen. Ik kijk er nu al naar uit.”

Mathias De Witte begint aan zijn vierde seizoen als profrenner. Als neoprof in 2016 behaalde hij onder meer een zesde plaats in de Tro-Bro-Léon en een tiende plek in Nokere Koerse.