Kittel pakt vijfde zege in zes jaar

De Duitser Marcel Kittel (Quick-Step Floors) heeft woensdag de 105e editie van de Scheldeprijs (1.BC) op zijn naam geschreven. Na 202 kilometer tussen (gelegenheids)startplaats Mol en aankomstplaats Schoten was Kittel in een massaspurt sneller dan de Italiaan Elia Viviani (Sky), de Fransman Nacer Bouhanni (Cofidis) en Jürgen Roelandts (Lotto Soudal). Voor Kittel, die al recordhouder was, is het zijn vijfde zege in zes jaar.

Marcel Kittel voor de vijfde maal op zes de snelste © BELGA

Tom Boonen reed in de Scheldeprijs zijn laatste officiële wedstrijd op Belgische bodem en dus week de organisatie voor de gelegenheid uit naar Mol om het startschot te geven. Meteen na de start schoten zeven vluchters weg. Landgenoten Frederik Veuchelen (Wanty), Stijn Steels (Sport Vlaanderen), Christophe Premont (Veranda’s Willems) en Julien Stassen (WB Veranclassic) kregen het gezelschap van de Nederlander Pim Ligthart (Roompot), de Duitser Marco Mathis (Katusha) en de Albanees Eugert Zhupa (Wilier Triestina).

Onvermijdelijke massasprint

Zhupa en Ligthart zongen het het langste van de kopgroep uit, maar werden ook op 20 km van de aankomst gegrepen. Op vier kilometer van de finish schakelde een massale valpartij favorieten Andre Greipel (Lotto Soudal) en Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) uit. De Duitser en de Nederlander vielen niet, maar raakten wel achterop. Het kwam toch tot een verwachte massaspurt en daarin was Kittel de snelste. Viviani en Bouhanni vergezellen hem op het podium. Jürgen Roelandts werd vierde, Jonas Van Genechten (Cofidis) tiende.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.