https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Slotetappe van Cycling Tour ontsierd door massale valpartij: vijf renners naar ziekenhuis

Het eindpodium van West-Vlaanderen Cycling Tour met v.l.n.r. Viktor Vaneeckhoutte (Rode trui), Jochen Smets (Groene trui) , Julian Vergouw (gele en blauwe trui) en Nolan Huysmans (Witte trui en winnaar finalerit). © WO
Redactie KW

De slotetappe van West-Vlaanderen Cycling Tour voor nieuwelingen werd overschaduwd door een massale valpartij. Vijf renners moesten naar het ziekenhuis, vijftien anderen werden ter plaatse verzorgd. De wedstrijd werd een half uur stilgelegd.

Net als de dagen voordien werd er aan een hoog tempo gereden zodat wegrijden uit de groep een quasi onmogelijke opdracht was. Net toen de eerste aanvalspogingen er kwamen, met Oscar Dochie als eerste aanvaller was er op iets meer dan 20 kilometer van het einde een massale valpartij met als gevolg dat de wedstrijd een halfuur werd stilgelegd.

Een vijftal renners werden afgevoerd naar het hospitaal en een tiental hadden verzorging nodig. Na het hervatten van de wedstrijd probeerde Viktor Vaneeckhoutte het nog solo maar ook hem werd geen vrijheid gerund.

In de massaspurt toonde Nolan Huysmans zich de snelste voor Jan Kraus en Jochen Smets. De Nederlander Julian Vergouw werd eindwinnaar, Jochen Smets won de groene puntentrui, Nolan Huysmans was de beste jongere, Viktor Vaneeckhoutte won het rushesklassement en de combiné was voor Julian Vergouw. WW De Amstel tenslotte won het ploegenklassement.

(WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.