Jan Kino wint solo in Dadizele

© (Foto WO)
Redactie KW

In de tweede wedstrijd van een drieluik in Dadizele, die verreden werd op woensdag 11 augustus, en voorbehouden was voor de juniores daagden 86 deelnemers op.

In het eerste wedstrijdgedeelte was er vooral veel strijd voor het vele premiegewin. Na zes van de dertien af te leggen ronden brak de wedstrijd echt open. De eerste ernstige aanval kwam er van Stef Vanrenterghem, Bert Bolle en Niels De Clerck. De drie kregen even later het gezelschap van de Zweed David Larsson maar het peloton reageerde en de aanval werd opgedoekt.

Jasper Dekien was de volgende aanvaller. Eerst kreeg hij het gezelschap van Warre Vleirick en even later haakte ook Jan Kino zijn wagentje aan. Na het afhaken van Jasper Dekien gingen de twee koplopers de slotronde in met 20 seconden bonus. Tot een spurt kwam het niet want op een drietal kilometers van het einde liet Jan Kino zijn metgezel in de steek om solo te winnen.

Warre Vleirick bleef nog buiten de greep van het spurtende peloton waar Milan Vandamme de spurt won voor de Mexicaan Cesar Macias Estrada en Maurits Van Petegem.

“Toen de twee tien seconden voorsprong hadden ben ik er naar toe gereden en in de finale had ik aan één tempoversnelling voldoende om de slotkilometers in mijn eentje af te ronden. Dat is mijn eerste zege als junior maar twee jaar geleden won ik ook al eens een wedstrijd bij de nieuwelingen” aldus de winnaar.

Het wielerdrieluik in Dadizele wordt op donderdag 12 augustus afgesloten met een nieuwelingenwedstrijd. (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.