Miniemen en aspiranten: Jean-Baptiste Haus hoopt op top 20 in de Ronde van West-Vlaanderen

Jean-Baptise Haus kijkt uit naar de Ronde van West-Vlaanderen (GF)
Beau Vandevyvere
Beau Vandevyvere Medewerker KW

Dit weekend geen competitie voor Jean-Baptiste Haus, wel enkele stevige trainingen zodat hij klaar is voor de Ronde van West-Vlaanderen. Die begint volgende week vrijdag en bestaat uit drie dagen koers na elkaar. Iets waar de 13-jarige Ieperling hard naar uitkijkt.

Ook de aspiranten hebben lang moeten wachten op de start van hun wielerseizoen. Tot 13 juni om precies te zijn. “En het was meteen een belangrijke koers”, vult Jean-Baptiste aan. “Het provinciaal kampioenschap. Ik was voordien best nerveus, maar het is allemaal goed verlopen.”

En sindsdien is het niet meer stilgevallen voor de jonge renner van Wielerteam Ieper. Bijna ieder weekend stond er een koers op zijn programma. “En over het algemeen ben ik wel tevreden over mijn prestaties, al kon het soms wat beter. Mijn beste resultaat tot nu toe was een 15de plaats in Anzegem, maar ik zou daar graag nog een paar mooie uitslagen aan toevoegen. Eens top 20 kunnen rijden in de Ronde van West-Vlaanderen zou leuk zijn. En later is er nog de koers in Langemark. Ook die staat met stip genoteerd, want dat is dichtbij huis en zo heb ik er nog niet veel gehad dit jaar.”

Sinds 2017

Jean-Baptiste Haus maakt sinds 2017 deel uit van Wielerteam Ieper. Een vriendje uit zijn straat was al aangesloten en Jean-Baptiste is hem gevolgd. “Ondertussen is mijn vriend gestopt met koersen, maar ik ben van plan nog even door te gaan. Ik doe het gewoon heel graag. Ik probeer ook zoveel mogelijk koersen op tv te volgen. Ik supporter voor alle renners, maar ik moet zeggen dat Van Aert toch een streepje voor heeft. Het was jammer dat iedereen op zijn wiel reed in de olympische wegrit, anders had hij kunnen winnen. Maar zilver is natuurlijk ook mooi.” (BV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.