Meteen winst voor Elise Coussens tijdens jeugddag voor Molenspurters in haar eigen Meulebeke

Elise Coussens eindigde zondag 11 juli als eerste bij de 12-jarigen meisjes in Meulebeke. © VW
Redactie KW

Aspirant Elise Coussens zette zondag 11 juli haar eerste stappen als wegrenster in de wielersport. Plaats van afspraak was de jeugddag van Molenspurters in haar eigen Meulebeke. De bij Alu Decock-Litubel-Wielerteam aangesloten 12-jarige aspirant trakteerde haar familie en supporters meteen op een eerste voltreffer.

“Dat ik als enig meisje tussen de jongens stand kon houden binnen de kopgroep, was een aangename verrassing”, blikt Elise terug. “In de eindspurt eindigde ik 16de. Wij stonden met 31 aan de start”.

Vooral interesse in veldrijden

De interesse van Elise Coussens gaat echter vooral uit naar het veldrijden. De voorbije winter waren er voor de jeugd echter amper crossen. Bij de LRC-nevenbond, nog altijd de rekruteringsbasis van de Waregemse jeugdclub, eindigde de Meulebeekse derde in Nazareth.

“Dit betekende wegens de coronapandemie spijtig genoeg het vroegtijdig einde van het veldritseizoen”, vervolgt Elise. “Hopelijk volgt er komende winter een normale campagne zonder coronatoestanden. Samen met onze clubtrainer Robby De Baene kijk ik er naar uit.”

Jeugddag in Anzegem op 21 juli

Elise Coussens hoopt intussen in de wegwedstrijden bij Wielerbond Vlaanderen de positieve lijn te kunnen doortrekken. Woensdag 21 juli staat inmiddels in haar agenda aangestipt. Dan is er in Anzegem de jeugddag van Alu Decock-Litubel-Wielerteam Waregem waarvoor zich voorlopig liefst 141 miniemen en 229 aspiranten vooraf inschreven. (VW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.