Kyano Cottignies wil scoren op BK in Hoogstraten: “In een sprint sta ik zeker mijn mannetje”

Kyano Cottignies mocht dit seizoen al vier keer juichen. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Vier zeges en vier tweede plaatsen! Kyano Cottignies uit Emelgem doet overal mee voor winst. Zondag trekt hij naar Hoogstraten waar aspiranten hun Belgische kampioenschappen betwisten. En ook daar zal hij met ambities aan de start verschijnen.

Kyano, zoon van ex-renner Vincent Cottignies en kleinzoon van gewezen prof Rudy Cottignies, begon het seizoen 2021 met winst in het PK in Ruddervoorde. Daarna zette hij bij de 13-jarigen de proeven in Moere, Rekkem en Bellegem op zijn naam. Meestal was hij de snelste in een sprint. “In Bellegem in een spurt met een kleine kopgroep”, verduidelijkt de aspirant van CT Luc Wallays – Jonge Renners Roeselare. “Ik was in de aanval getrokken en werd door een vijftal bijgebeend. In de spurt kon ik hen afhouden. Zondag trok ik naar een wedstrijd in Maarkedal, in de Vlaamse Ardennen. We moesten zeven maal de Kapelleberg op. Mauro Keppens ging solo. Met Bas Vandenbulcke ging ik in de tegenaanval, maar ik moest hem op een bepaald moment laten rijden. Nadien kon ik de derde plaats wel veiligstellen.”

Niet als topfavoriet

Keppens begint zondag in Hoogstraten als topfavoriet aan het BK. Cottignies reed op de nationale feestdag in Mazenzele het Vlaams kampioenschap en botste in de sprint op Mathias Bogaert.

“Ik vermoed dat het parcours in Hoogstraten volledig vlak zal zijn”, blikt Kyano vooruit. “Vorig jaar werd ik op het BK in Saint-Ghislain zevende in de tijdrit en zesde in de wegrit. Zondag in Hoogstraten wil ik tegen de klok de top vijf halen. De wegrit eindigt wellicht op een sprint, iets waarin ik zeker mijn mannetje kan staan”, besluit de West-Vlaamse kampioen.

(Hans Fruyt)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.