Aspiranten waren aan zet in Bellegem

Faye Lahaeyse, Liam Depoorter, Phebe Blieck, Darco Meeus en Liam Dierickx. © (Foto WO)
Redactie KW

Zaterdag waren de aspiranten aan zet in Bellegem.

Darco Meeus na lange solo bij de 12 jarigen

Zaterdag 31 juli werd de Sebastiaankoers voor aspiranten verreden in Bellegem. Bij de 12 jarigen waar 29 renners de start namen trok Darco Meeus al van bij de start in de aanval. Na de eerste van zes ronden had hij 25 seconden bonus op het peloton. Een ronde later was zijn voorsprong geslonken tot 15 seconden Halfweg had hij terug 25 seconden voorsprong maar dan kwam het peloton, vooral onder impuls van Thomas Vandenborre, steeds dichterbij. Bij het ingaan van de slotronde dacht iedereen dat de samensmelting er zou komen aangezien het geringe verschil van amper acht seconden. Toch kon hij nog net uit de greep van het spurtend peloton blijven en hield twee volle fitslengten over op Liam Depoorter en Liam Dierickx. Phebe Blieck eindigde in het peloton en werd eerste bij de meisjes.

Kyano Cottignies snelste binnen Kopgroep van vijf bij 13-jarigen

Brent Lippens, Kyano Cotttignbies en Bas Vandenbulcke.
Brent Lippens, Kyano Cotttignbies en Bas Vandenbulcke. © (Foto WO)

Bij de 13-jarigen namen 22 renners de start en daar kwam er al vlug verbrokkeling. Al na twee van de zeven ronden telden we zeven leiders maar een ronde later waren er het nog vijf. De vijf liepen steeds verder uit en hadden bij het ingaan van de slotronde een veilige voorsprong van bijna één minuut. In de spurt haalde de Provinciale kampioen Kyano het met een half wiel van Brent Lippens, Bas Vandenbulcke, Louis Claus en Sean Keukelier. De eerste achtervolgers volgden op een volle minuut.

Auke De Buysser geeft spurtles bij de 14-jarigen

Zeno Durie, Mathis Bruynooghe, Auke De Buysser en Thor Peeters.
Zeno Durie, Mathis Bruynooghe, Auke De Buysser en Thor Peeters. © (Foto WO)

Bij de 14-jarigen viel er weinig strijdlust te noteren bij de 32 deelnemers. Enkel Devlin Feys waagde zich aan een uitval, nam een tiental seconden voorsprong maar alles liep weer samen. Het gevolg was dat vijf renners moesten afhaken binnen het peloton maar twee ronden later hadden ze hun plaats weer ingenomen. Het werd een spurt met 22 en daarin gaf de lady Auke De Buysser spurtles aan de jongens. Zij liet vlotjes Mathis Bruynooghe en Zeno Durie achter zich. Thor Peeters spurtte naar een vierde plaats en mocht als derde jongen mee op het podium. (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.