Ier Cathir Doyle volgt zichzelf op bij juniores in Kooigem

De Ier Cathir Doyle was woensdag de sterkste in Kooigem en volgde zichzelf op op de erelijst. © WO
Redactie KW

Voor de ereprijs café/feestzaal Casino in Kooigem daagden 72 deelnemers op waarvan 34 buitenlanders. Met de Ier Cathir Doyle ging de winst naar een van die buitenlanders.

Na de gebruikelijke eerste schermutselingen raakten in de derde van de twaalf af te leggen ronden met Kevin McCambridge (Ierland), Pauls Rubenis (Letland) en Ian Oelrich (USA) drie renners voorop. Halverwege sloten negen renners aan, zodat we een kopgroep hadden van twaalf renners met daarbij Warre Vangheluwe uit Deerlijk als enige landgenoot. De twaalf zouden nooit meer bedreigd worden, maar vooraan werd duchtig doorgereden zodat op vier ronden van het einde de kopgroep uiteenspatte.

Eerst reden met de Let Daniels Kazis, De Amerikaan Logan McLain en Cathir Doyle, de Ierse winnaar van vorig jaar, drie renners weg uit de kopgroep, maar ook dit drietal kwam nog ruim afscheiden over de finish. Cathir Doyle had 35 seconden voorsprong op Logan Maclain en 1’29 op Danils Kazis. Warre Vangeheluwe spurtte 2’38 seconden later naar de vijfde plaats.

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier