Home Solutions-Soenens CT kan dankzij trouwe sponsors bouwen aan de toekomst

Bart Roosens.©GINO COGHE foto Coghe
Bart Roosens.©GINO COGHE foto Coghe
Stijn Moerman

Ondanks het beperkte wielerjaar in 2020 mag Home Solutions-Soenens CT tevreden terugblikken. Het team van Bart Roosens en Philippe Soenens boekte een tiental zeges met als hoogtepunt winst in de klassieker Parijs-Tours. Met de sponsors die al toegezegd hebben tot 2022 kan de wielerploeg verder bouwen aan de toekomst.

“Het is voor niemand een gemakkelijk seizoen geweest”, opent Bart Roosens. “Na Brussel-Opwijk en Brussel-Zepperen zat het seizoen er al op en na de heropstart in de zomer stonden er niet veel koersen meer op de kalender. En ik vrees dat het voor dit seizoen hetzelfde zal zijn. Spijtig, want de wedstrijden kunnen perfect coronaveilig georganiseerd worden, ook bij de jeugd. Op sportief vlak mogen we echter niet klagen over vorig seizoen. We boekten in totaal een twaalftal overwinningen met de zege van Rune Herregodts in Parijs-Tours en winst in de ploegentijdrit tegen Lotto als hoogtepunten.”

De manager van Home Solutions-Soenens ziet de toekomst niet rooskleurig tegemoet. “Ik vrees voor een verloren generatie. Een jongen als Lothar Verhulst was klaar om te knallen in zijn laatste jaar als belofte, maar heeft bijna niet kunnen koersen. De derdejaars van vorig seizoen worden nu vierdejaars en zien hun seizoen opnieuw verloren gaan. En wat dan gezegd van de juniores? Sommigen zullen straks bij de beloften debuteren na bijna twee jaar niet gekoerst te hebben…”

Iedereen mag blijven

De club doet er alvast alles aan om zijn renners zo goed mogelijk te ondersteunen. “We zijn een beloftenploeg, maar hebben tegen de jongens die nu elite zonder contract zijn, gezegd dat ze mogen blijven. Het zou unfair zijn om ze nu aan de kant te schuiven. We hebben uiteindelijk een vijftal renners een stap hogerop zien zetten en daarvoor doen we het. Als club helpen we hen te ontwikkelen en we zullen niemand tegenhouden die een stap hogerop kan zetten”, aldus Bart, die blij is dat de sponsors ook al toegezegd hebben voor 2022.

De vertrekkers zijn Wesley Vercamst (Bingoal-WB Development Team), Rune Herregodts (Sport Vlaanderen-Baloise), Brecht Stas (Liv Cycling Team) en Brent Van de Kerkhove en Thibau Verhofstadt (beiden Tarteletto-Isorex). De nieuwkomers zijn Lorenz Van de Wynkele, Axandre Van Petegem (zoon van Peter, red.) , Dylan Vandenstorme, Miguel Ladang, Diel Vergote, Siebe Deweirdt, Arthur De Jaeger en Obie Vidts. “De testen en ploegtrainingen bewijzen dat we opnieuw heel wat talent zitten hebben. Al is dat natuurlijk nog niet hetzelfde als koersen. Maar om jezelf te bewijzen, heb je natuurlijk eerst wedstrijden nodig… Gelukkig hebben we eind april enkele koersen in Frankrijk op het programma, als het reisverbod tegen dan van de baan is. Het is voorlopig niet veel, maar het is toch iets. Het doet me deugd om te zien dat de jongens nog altijd gemotiveerd zijn. Hopelijk kunnen we snel weer voluit koersen, maar ik durf er geen datum meer op plakken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.