Herbeleef de Ronde met ‘Forza Lampaert’ op de Oude Kwaremont

De Ronde van Vlaanderen deed ook dit jaar amper West-Vlaanderen aan, maar de West-Vlaamse wielerliefhebbers waren wel massaal aanwezig. Forza Lampaert nam met een zestigtal leden traditiegetrouw plaats op de Oude Kwaremont.

Voorzitter Bert (rechts) en enkele Forza Lampaertleden. © (Foto LM)

Al in de vroege ochtend vertrok voorzitter Bert van Wijnsberghe samen met enkele leden naar Kluisbergen om alles klaar te zetten. “Forza Lampaert bestaat al van toen Lampaert bij de beloften koerste en ondertussen zijn we gegroeid tot een supportersclub met 400 leden. Ik ben al zes jaar voorzitter. Wim die overleden is, had gevraagd of ik de fakkel wilde overnemen.”

Dieter (links) en vrienden.
Dieter (links) en vrienden.© (Foto LM)

Steeds meer en meer supporters komen toe op de flanken van de Kwaremont. Er is muziek, drank, hamburgers en een groot scherm om niets van de wedstrijd te missen. Iedereen is het erover eens dat koud regenweer perfect Yvesweer is en dat een plaats in de top 10 mooi zou zijn. “Je weet nooit dat Yves wint, ik geloof erin”, zegt zijn neef Dieter Neirynck. “Maar eigenlijk is Paris-Roubaix meer zijn ding en maakt hij daar meer kans.”

Jens, Peter en Ellen.
Jens, Peter en Ellen.© (Foto LM)

Het supporterslokaal van Forza Lampaert is De Wante in Ingelmunster, maar sinds twee jaar hebben ze nog een tweede lokaal, café Zeswege in Zwevezele. “Het is de eerste keer dat we hier komen”, zegt Peter, die deel uitmaakt van het bestuur van het supporterslokaal. “Volgende week gaat Yves winnen in zijn kampioenentrui, dat is zijn droom.”

De West-Vlaamse vrouwen van Forza Lampaert.
De West-Vlaamse vrouwen van Forza Lampaert.© (Foto LM)

Wat verderop zit de vriendinnengroep uit Meulebeke en omstreken. Ze komen al twee jaar naar de Ronde en zijn van plan dat te blijven doen. “De sfeer is hier 10/10”, zegt Fanny enthousiast. “We willen er een traditie van maken om hier jaarlijks te komen.” “Het weer is fantastisch en de Ronde is elk jaar beter”, zegt Sara.

De hele namiddag werd “Forza Lampaert” luidkeels gescandeerd. Geen regen, wel een stralende zon. Lampaert verscheen regelmatig vooraan in het peloton. Toch was het de Italiaan Bettiol die verrassend met de overwinning ging lopen.

De supportersclub laat het niet aan hun hart komen en is er volgend weekend opnieuw bij om hun favoriete West-Vlaamse renner aan te moedigen, ditmaal op Carrefour de l’Arbre tijdens Paris-Roubaix. Forza Lampaert!

Bekijk ook onze fotospecial en instastory op @kw.be.

(LM – Foto’s LM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.