Germaine zal haar handen thuishouden tijdens E3 Saxo Bank Classic

Jacques Coussens met de nieuwe banner.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Jacques Coussens met de nieuwe banner.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Naar de bekendmaking van de E3 Saxo Bank Classic-banner wordt elk jaar reikhalzend uitgekeken. Ook dit jaar komen de organisatoren van de wielerwedstrijd met start in Harelbeke creatief en grappig uit de hoek. Het beroemde bloemenmeisje Germaine staat centraal met de boodschap dat ze dit jaar haar handen thuis zal houden. Een hele geruststelling voor de winnaar!

Ludiek is de banner wel: een dikke knipoog naar de banner van 2012 toen bloemenmeisje Germaine de show stal. “We zochten een vrolijk beeld dat niet verwijst naar covid-19 en aanverwanten”, aldus woordvoerder Jacques Coussens.

De banner maakt opnieuw een knipoog naar een beetje ondeugendheid met de slagzin ‘Germaine houdt dit jaar haar handen thuis’. Denk maar aan de banner met Peter Sagan die graag in de billen van een bloemenmeisje wilde knijpen onder de noemer ‘Wie knijpt ze in Harelbeke?’ of de sensuele banner met onder meer Joke Eeckhout ‘Wie is de snelste in Harelbeke?’, of nog de modellen Elise Plaisier en Sharon Levecquedie die in net geen naakte bodypainting een kikkerprins of prinskikker uitbeeldden. Trouwens de eerste banner die in de ‘ban’ werd geslagen door UCI. “Door soms pittige, soms verbazende en soms licht prikkelende beelden werd de banner van E3 Saxo Bank Classic een waar begrip”, aldus het bestuur.

Germaine moet thuis niet alleen naar de wedstrijd kijken. Paulette ‘Germaine’ Vanneste doet het in het gezelschap van haar man, Roland Geers, die samen met haar Bakkerij Geers uitbaatte aan de Sint-Janskerk in Kortrijk. “Ook ons bloemenmeisje kan dit jaar niet ter plaatse komen, maar kijkt reikhalzend uit naar 26 maart om thuis voor de buis de wedstrijd te volgen. Ze kijkt uit naar een mooie en spannende wielerwedstrijd, maar zeker ook naar alle ‘speciallekes’ die de komende weken nog in de pers zullen verschijnen”, aldus Jacques. “De komende weken komen we immers met heel wat nieuwe elementen naar buiten.”

 © gf
© gf

E3 Saxo Bank Classic 2021 deelnemende ploegen

1 AG2R-CITROEN TEAM FRA

2 ASTANA -PREMIER TECH KAZ

3 BAHRAIN – VICTORIOUS BAH

4 BORA -HANSGROHE GER

5 COFIDIS FRA

6 DECEUNINCK – QUICK -STEP BEL

7 EF EDUCATION NIPPO USA

8 GROUPAMA – FDJ FRA

9 INEOS GRENADIERS GBR

10 INTERMARCHE – WANTY – GOBERT MATERIAUX BEL

11 ISRAEL START-UP NATION ISR

12 JUMBO – VISMA NED

13 LOTTO SOUDAL BEL

14 MOVISTAR TEAM SPA

15 TEAM BIKEEXCHANGE AUS

16 TEAM DSM GER

17 TEAM QHUBEKA ASSOS RSA

18 TREK – SEGAFREDO USA

19 UAE TEAM EMIRATES UAE

20 ALPECIN – FENIX BEL

21 TEAM ARKEA SAMCIC FRA

22 TOTAL DIRECT ENERGIE FRA

23 SPORT VLAANDEREN – BALOISE BEL

24 BINGOAL WB BEL

25 UNO – X PRO CYCLING TEAM NOR

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.