https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vierde editie Memorial Daan Myngheer

Luc Ervinck, Kristof Cassaert, Bianca Denys, Ivo Myngheer, Jeanique Vanpeteghem en Patrick Casier organiseren de Memorial Daan Myngheer. © John Taillieu
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

De Memorial Daan Myngheer krijgt dit jaar toch een vierde editie. De wielerwedstrijd ter ere van het tragische overlijden van Hoogledenaar en toptalent Daan Myngheer was een organisatie van De Yzerzonen. Zij hielden vorig jaar echter op te bestaan, maar Klimkoers Hooglede zet nu de schouders onder dit project. Onder hen ook de ouders Ivo Myngheer en Jeanique Vanpeteghem. “We vinden het belangrijk dat zijn naam blijft voortbestaan.”

De Memorial Daan Myngheer/Grote Prijs Magistrading wordt gereden op zaterdag 16 oktober. Het belooft een pittige wedstrijd te worden met heel wat hoogtemeters. “In Hooglede kun je nu eenmaal moeilijk een wedstrijd organiseren zonder dat het bergop gaat”, knipoogt Kristof Cassaert. De wedstrijd voor elite zonder contract en beloften bestaat uit vijftien ronden met in totaal 115 kilometer en 1695 hoogtemeters. “Het gebruikelijke parcours werd licht gewijzigd. Zo is de aankomst in de Kleine Noordstraat na een beklimming. We voorzien ook een klimklassement. Tijdens ronde 4, 8 en 12 zijn er punten te verdienen op de doorkomst boven aan de Akkerstraat. De winnaar van het klassement strijkt 75 euro op, er is ook nog 50 en 25 euro voorzien voor nummer twee en drie. De eerste 30 wielrenners in de eindstand strijken in totaal voor 500 euro prijzengeld op.”

De wedstrijd wordt ook een eerbetoon voor Hoogledenaar Daan Myngheer, die in 2016 om het leven kwam nadat hij onwel werd tijdens een wielerwedstrijd. Er wordt zowel gepasseerd aan het ouderlijk huis, het huis van de grootouders als de begraafplaats waar Daan ligt. “We hebben al heel wat renners gehoord die zullen komen rijden uit eerbetoon en respect voor Daan”, aldus mama Jeanique. Er kunnen maximaal 175 renners starten. De inschrijving en de prijsuitreiking is voorzien in De Gouden Leeuw. Steenkapper Kurt De Vuyst voorziet weer een uniek aandenken voor de winnaar.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.