https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Opnieuw koers in Beveren/Leie

Ere-voorzitter Marc Vercruysse (links) en huidig voorzitter Kristof Vercouillie (rechts) en middenin de lokale renners Victor Vercouillie en Gianni Corijn. © (Foto VW)
Redactie KW

Feestcomité Beveren/Leie presenteert komend weekend een goed gevulde kermisaffiche. Naast tal van optredens is er een jeugdprogramma en zijn er gezellige terrasjes om te genieten van de herwonnen vrijheid nu het met de coronacrisis de goede kant uit gaat. Plaats van afspraak is het Kerkplein aan de verkeersvrije Kerkdreef.

Het is echter KWC Sport na Arbeid dat nu vrijdag 3 september met de 40ste Grote Prijs Maurice Desmet voor de sportieve opener zorgt. Voor deze wedstrijd voorbehouden aan elites zonder contract en beloften schreven zich inmiddels 91 renners vooraf in.

“Met op de valreep nog enkele late beslissers halen wij wellicht de kaap van honderd deelnemers”, stelt ere-voorzitter Marc Vercruysse. “Wij hadden op de komst van Victor Vercouillie gerekend. De zoon van onze voorzitter Kristof Vercouillie moet zich echter voor de thuismatch excuseren. Een forfait waar wij begrip voor opbrengen. Door zijn team Dovy Keukens-FCC werd hij opgeroepen voor de Flanders Tomorrow Tour. Een op West-Vlaamse bodem komend weekend geplande internationale driedaagse die perfect past in het groeiproces van beloftevolle jongeren zoals Victor Vercouillie”.

In Beveren-Leie zal het aan lokale inbreng toch niet ontbreken.

“Gianni Corijn, eveneens aangesloten bij het Dovy Keukens-FCC team, neemt voor eigen volk de honneurs waar”, vervolgt Marc Vercruysse. “In Rumbeke, waar hij deel uitmaakte van de kopgroep, finishte hij recent als negende. Een bemoedigend resultaat op de vooravond van het treffen in eigen Beveren/Leie. Aan concurrentie zal het in de strijd om Jochen Deweer als winnaar op te volgen zeker niet ontbreken”.

Winnen in Beveren/Leie betekent eveneens zich in de kijker fietsen bij Philippe Harinck. De Desselgemnaar is projectleider sponsoring binnen de Bora-Hansgrohe Groep en volgt de wielersport in de regio en specifiek in Beveren/Leie van nabij.

De GP Maurice Desmet start om 16.30 uur aan de Kerkdreef waar na 112 km eveneens de aankomst plaatsvindt. De inschrijving en de prijsuitreiking is in clublokaal ’t Fonteintje aan de Sint-Jansstraat.(VW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.