Niels De Rooze ontloopt massaspurt in Moorsele

© (Foto WO)
Redactie KW

Vrijdagavond 23 juli namen 105 eliterenners zonder contract en beloften de start in Moorsele voor een wedstrijd over 111 km opgedeeld in zeventien ronden.

Er werd de ganse wedstrijd een strak tempo aangehouden zodat de weinige aanvalspogingen nooit ver droegen. Even leek het erop dat er toch afscheiding zou komen toen met Giel Bruyneel, Lennert Cappan, John-Ross Clauw, Jef Meyvis, Bart Pieters, Peter Dahl Strand (Noorwegen) en Kenny Constant een kloof sloegen. Maar ook deze poging liep spaak. Toen iedereen zich opmaakte voor een massaspurt plaatse Niels De Rooze een ultieme aanval, nam een dertigtal meter voorsprong en die zouden voldoende blijken om net uit de greep van een spurtend peloton te blijven. Een pelotonspurt waarin Jari Vandenbussche de snelste finisher bleek voor Milan Cosyns, Jo Maes en de Amerikaan Frank Eamon.

“Het doet deugd te winnen vooral omdat het een wedstrijd is van onze sponsor. Ik wist dat ik in de spurt geen kans had, Daarom zette ik alles op alles op anderhalve kilometer van het einde. Van mezelf weet ik dat ik die afstand aankan en ik heb duidelijk goed gegokt. De eerstvolgende doelen zijn een goede prestatie neerzetten nu volgende maandag in de profwedstrijd in Westrozebeke en ook de Interclub in Reningelst staat met stip aangeduid“, aldus de winnaar die in Moorsele zijn eerste seizoenzege behaalde. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier