Lorenz Van De Wynkele wint wielerwedstrijd in Dadizele

Lorenz Van De Wynckele verrast iedreen door vlotjes de spurt te winnen van Jens Vandenbogaerde. © wilfried Ossieur
Redactie KW

Dinsdag 10 augustus werd in Dadizele, met een wedstrijd voor elite zonder contract en U23, de eerste wedstrijd betwist binnen een drieluik dat op 11 en 12 augustus een vervolg krijgt. Voor dit eerste luik kwamen 63 renners aan de start voor 120 km.

Het waren vooral de vele premies die aanvankelijk voor de nodige animo zorgden, maar buiten enkele kortstondige aanvalspogingen bleef de groep gesloten. Het werd pas menens toen de ex-kampioen van België Rutger Wouters zijn duivels ontbond. Maar ook hij geraakte niet uit de greep van wat nog overbleef van het peloton.

Eerste zege

Eerst werd hij bijgebeend door Sven Noels en even later was er een volledige samensmelting. Finaal konden Jens Vandenbogaerde en Lorenz Van De Wynkele hun kompanen nog verschalken en vijftig meter voorsprong nemen. In de spurt verraste Lorenz Van De Wynkele iedereen door Jens Vandenbogaerde heel vlot achter zich te laten. Op enkele tellen spurtte Tom Timmermans naar de derde plaats.

“Oei wat ben ik gelukkig”, zegt een dolgelukkige winnaar. “Dat is mijn allereerste zege sinds ik koers. Wie had dat gedacht met al die snelle mannen in de kopgroep. Gelukkig heb ik die in de finale nog kunnen achterlaten maar met Vandenbogaerde als metgezel had ik toch nog een ras spurter aan mijn zijde. Maar einde goed alles goed”, zegt Lorenz. (WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier