Lars Van Coppenolle wint de Grote prijs Filou in Lendelede

Lars Van Coppenole was zeer tevreden met zijn overwinning. © foto WO
Redactie KW

Op zondag 15 augustus daagden 69 eliterenners zonder contract en beloften op voor de Grote Prijs bieren Filou in Lendelede. Het werd een geanimeerde wedstrijd waarin Jonas Goeman in de eerste wedstrijdhelft de hoofdrol opeiste.

Al vanaf de eerste kilometers trok hij alleen in de aanval. Pas in de tiende van de 25 ronden kreeg hij gezelschap en dan nog wel van de latere winnaar die in zijn eentje de kloof dichte. De twee werden uiteindelijk teruggegrepen, maar in de vijftiende ronde reden Lars Van Coppenolle, De Nederlander Sim De Rijk en Brent De Geeter weg uit de groep.

Geen spurt

Enkel Kevin Lava en Sjors Handgraaf konden even later hun wagentje aanhaken. Toen De Geeter vooraan moest loslaten zouden ze met vier de finale rijden. Tot een spurt zou het niet komen want op vijftien kilometer van het einde liet Lars Van Coppenolle zijn medevluchters in de steek om licht afgetekend zijn eerste seizoenzege te boeken.

De Nederlander Sim De Rijk werd tweede voor Kevin Lava en Sjors Handgraaf. Nog even later spurtte de Nederlander Tom Wijfje naar de vijfde plaats bij de dichtste achtervolgers.

Mislukt plannetje

Een dolgelukkige winnaar: “De laatste tijd had ik een goede vorm te pakken, maar ik was te wild in het begin wat me zuur opbrak. Nu had ik me voorgenomen het rustig aan te doen maar mijn plannetje is mislukt. Ik kon me niet intomen en ondanks een haperend versnellingsapparaat kon ik in de finale toch wegrijden van mijn concurrenten. Nu eventjes geen plannen maken maar vooral genieten en dan zien we wel.”

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier