https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kenny Constant wint 1ste ‘Ride for Joren’

Kenny Constant vormt samen met Thomas Joseph en Jo Maes een sterk podium op de Wijnberg. © VW
Redactie KW

Achtenveertig elites zonder contract en beloften zorgden voor een boeiend vertoon tijdens de 1ste ‘Ride for Joren’. Een herdenkingscriterium over 33 ronden aan de wijk Wijnberg in Wevelgem, dat gewonnen werd door Kenny Constant.

Een mooiere ontknoping kon de familie Touquet zich niet indenken. Met Kenny Constant won een vaste waarde binnen het Team Decock-Van Eyck-Devos Capoen waar zoon Joren deel van uitmaakte tot het fatale hartfalen tijdens een vakantie op Tenerife in 2019.

Na de inleidende schermutselingen werd het iets voor halfkoers menens met een uitval van Jochen Deweer die even later versterking kreeg van Thomas Joseph en Kenny Constant. Het trio reed een vijftal ronden voorop waarna de hergroepering volgde.

De finale stond in het teken van een ontsnapping van Thomas Joseph. De sterkhouder van het Tarteletto-Isorex Team werd vergezeld door Niels Vandyck en Joren Seghers. Na een volgende hergroepering kwam Thomas Joseph met een nieuw sterk nummer op de proppen. De Amerikaan Eaman Lucas en Kenny Constant dichtten de kloof. Een voorbeeld dat door Jo Maes gevolgd werd. Met zijn vieren vatten zij de slotronde met kleine voorsprong aan. Een uitgedund peloton kwam nog dicht in de buurt maar Kenny Constant die zijn vijfde seizoen liet optekenen bleef met Thomas Joseph als tweede en Jo Maes als derde net buiten schot.

Een sfeerverslag volgt morgen op onze website. (VW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.