Gilles Borra start met ambitie in L’Estivale Bretonne: “Met deze vorm moet podium haalbaar zijn”

Borra werd onlangs West-Vlaams kampioen tijdrijden. (Foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Vorige week nog vierde Gilles Borra (EFC-L&R-Vulsteke) zijn 23ste verjaardag. De Keiemnaar kon zichzelf enkele dagen later een mooi verjaardagscadeau schenken in de Ronde van Vlaams-Brabant, maar het was vooral pech die hem daar achtervolgde. Vanaf vandaag richt hij zijn pijlen op een goede klassering in de Franse rittenkoers L’Estivale Bretonne.

Afgelopen maand werd Borra nog West-Vlaams kampioen tegen de klok. Een duidelijke bevestiging van zijn goede vorm. “Met dank aan mijn psychologe kwam ik zonder stress aan de start. We hadden een doel vooropgesteld om mijn persoonlijk record te breken en verder niet bezig te zijn met de rest. Dat heeft geholpen. Ik wist wel dat, als ik die waarden kon trappen, ik dicht bij de overwinning kon komen en dat bleek ook zo te zijn.”

Die lijn wilde Borra doortrekken in de Ronde van Vlaams-Brabant. “De eerste dagen verliepen nog vrij goed”, legt hij uit. “Op dag een had ik nog wat last van mijn derailleur, maar in de tweede rit kon ik mij in de top-10 nestelen.” Daarna was het vooral vechten tegen de pech. “In de tijdrit moest ik in de regen starten waardoor ik mijn kansen meteen gefnuikt zag. De dag erop viel ik en brak daarmee mijn kader. Goed afsluiten kon ik ook niet, want in de laatste rit brak ik mijn achterwiel en toen ik terug kwam aansluiten, reed ik lek”, zucht Borra. Een wedstrijd om snel te vergeten.

Nog mooi programma

Bij de pakken blijft de Keiemnaar evenwel niet zitten. Vandaag start L’Estivale Bretonne, een koers die hij met stip genoteerd heeft. “Het is een koers met veel ‘powerheuvels’ die mij wel liggen. Ik heb hier naartoe gewerkt en hoop er mijn klassementsambities te kunnen waarmaken. Het podium moet haalbaar zijn, als ik ditmaal tenminste van pech gespaard kan blijven.”

Nadien gaat de focus richting het BK. “Ook Les 3 jours de Cherbourg staat nog op mijn programma. De Tour de Moselle moet mij ook liggen, dus die zou ik er ook nog graag bijnemen, al staat dat nog niet vast”, sluit hij af.

(Loïc Richet)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier