Diel Vergote pakt derde zege op de Zilverberg in Rumbeke

Op de Zilverberg in Rumbeke won Diel Vergote, de nummer twee Brent Van Der Eycken mocht mee op de foto naast Patrick Lefevere. © (Foto WO)
Redactie KW

De 91 renners die deelnamen aan de Grote Prijs Patrick Lefevere op de Zilverberg in Rumbeke maakten er een erg aantrekkelijke wedstrijd van.

Al vroeg in de wedstrijd reden Ruben De Marez, Ceriel Desal en Mathias Vanoverberge weg uit de groep. Arno Claeys en Luca De Meester slaagden er even later in om vooraan aan te sluiten. De vijf liepen tot 50 seconden uit maar net voor half wedstrijd zette het peloton de achtervolging in waardoor de voorsprong met mondjesmaat slonk. Op zowat 35 km van het einde was alle te herdoen.

De volgende aanval werd uitgezet op 15 km van de finish en dat bleek de goede. De zeven aanvallers begonnen aan de slotronde met 50 seconden bonus en die bleken ruim voldoende. In de spurt haalde Diel Vergote het vrij vlot voor Brent Van Der Eycken, Jerome Baugnies en Yentl Vandevelde.

Warre Vangheluwe die moest afhaken in de slotfase legde op 108 seconden beslag op de zevende plaats. Voor Diel Vergote was het zijn derde zege van het seizoen. (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.