https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

“Applaudisseren voor Joren”

© (Foto IV)
Redactie KW

Aan het schatten van het aantal aanwezigen op de 1ste ‘Ride for Joren’ wagen wij ons liever niet. Zeker is dat gisteren vrijdag een veelvoud van het normaal aantal toeschouwers op een doordeweekse wielerwedstrijd de verplaatsing naar Wevelgem hebben gemaakt.

De achtenveertig elites zonder contract en beloften verzamelden iets voor 19 uur aan de startlijn op de wijk Wijnberg voor een ingetogen moment ter nagedachtenis van hun in 2019 na een hartfalen op amper 26-jarige leeftijd overleden collega Joren Touquet.

Het ingetogen moment werd een minutenlang applaus als eerbetoon voor de zoon van Kurt Touquet en Karlien Brulez. Niet dus de gebruikelijke minuut stilte. Iets wat de familie bijzonder wist te appreciëren.

© (Foto IV)

Aan de inschrijvingstafel in Café-Feestzaal Ter Wijngaard de WBV-commissarissen Stijn Vandeputte en Willy Hoorens met mede-organisatrice Bieke Delanghe. Links verkoper van de deelnemerslijsten Freddy Mestdagh en rechts KW-speaker Gilbert Vandromme. Druk in de weer met het installeren van de bondsapparatuur ter hoogte van de aankomst ontbreekt Giel Barbry op de foto.

© (Foto IV)

Gezien de te verwachten drukte van thuis tijdig vertrokken om de wagen vlot te kunnen parkeren restte er Rudy en Ronny Defrancq nog ruimschoots tijd om voor de start een terrasje te doen. De broers uit Hooglede volgen al meerdere jaren de renners van manager Luc Courtens. Het Wielerteam Decock-Van Eyck-Devos Capoen zorgde met winnaar Kenny Constant voor een nieuwe voltreffer.

© (Foto IV)

Jelle Touquet verraste als organisator van de memorial voor zijn overleden broer Joren zijn moeder Karlien Brulez met een bloemenruiker. Een gebaar waar het bestuur van de 1ste ‘Ride for Joren’ zich voltallig achter schaarde.

© (Foto IV)

Provinciaal kampioen Anthony Debuy (Dovy Keukens-FCC) werd voor de start door Jelle Touquet namens het organisatoren in de bloemen gezet.

© (Foto IV)

Diensthoofd sport Stad Harelbeke Michaël Vannieuwenhuyse was samen met zijn 5-jarige aan wielersport geïnteresseerde zoon Lucas graag aanwezig op de 1ste ‘Ride for Joren’.

“Daar was nog een goede reden voor”, aldus Michaël Vannieuwenhuyse. “Joren Touquet was bij de Harelbeekse stadsdiensten een gewaardeerde werknemer. Een collega die door zijn eenvoud en vlotte omgang door iedereen bij ons graag gezien was. Pijnlijk dat wij van zo iemand op dergelijke jonge leeftijd afscheid moesten nemen”.

Vlnr. teammanager Luc Courtens, winnaar Kenny Constant, ploegleider Rik Roose, vader Kurt Touquet en verzorger Frederick Vandenheede.
Vlnr. teammanager Luc Courtens, winnaar Kenny Constant, ploegleider Rik Roose, vader Kurt Touquet en verzorger Frederick Vandenheede. © (Foto IV)

Kenny Constant behaalde in de ‘Ride for Joren’ zijn vijfde seizoenzege. Een overwinning met meer allure dan zijn eerste vier overwinningen. Wijlen Joren Touquet was immers zijn ploegmakker bij het Wielerteam Decock-Van Eyck-Devos Capoen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.