Elite zonder contract Nick Vlamynck gaat voor zege op het strand

Nick Vlamynck voelt zich sterker dan ooit dankzij Marc Hemeryck. © foto Coghe
Redactie KW

Het is jammer dat het wegseizoen er bijna opzit voor Nick Vlamynck, want de naar Eernegem verhuisde Koekelarenaar is naar eigen zeggen in topvorm. De 31-jarige elite zonder contract werkt sinds februari samen met Marc Hemeryck als trainer en merkt heel duidelijk het verschil.

En het is niet dat de 31-jarige Koekelarenaar voordien niets voorstelde. Na een afwezigheid van zes jaar maakte Nick Vlamynck in 2018 zijn comeback in het wielerpeloton en sindsdien behaalde hij een pak ereplaatsen. Zowel in de wegkoersen als in de strandraces is Vlamynck iemand om rekening mee te houden en het ziet ernaar uit dat dat niet snel zal veranderen.

Voordien trainde ik als een halve wielertoerist“, lacht Nick. “Ik deed wel intervaltrainingen en al, maar het was gewoon op het gevoel en waar ik op dat moment zin in had. Sinds ik met Marc samenwerk, pak ik het veel gestructureerder aan en ik voel het verschil. Ik denk dat ik nooit beter ben geweest. Alleen jammer dat er bijna geen koersen zijn om het te laten zien.”

Een vijftal wegkoersen en twee mountainbikewedstrijden, dat zal het zo’n beetje geweest zijn voor de renner van het CT Projectbouw Borgonjon-Dewa Sport. Dan kan je van een topseizoen maar moeilijk spreken, al schoot hij in Varsenare wel bijna de hoofdvogel af. “Ik heb echt even gedacht dat ik zou winnen. Ik was mee met de kopgroep en speelde in de laatste ronde alles of niets. Het is jammer genoeg niets geworden (lacht). En ik denk niet dat een wegkoers winnen er dit jaar nog zal inzitten. Ik heb me ingeschreven voor het Belgisch kampioenschap voor elite zonder contract op zaterdag 17 oktober in Lokeren. Als ik mag meedoen, wordt dat de afsluiter van mijn wegseizoen.”

Strandseizoen

Winnen zal dan maar op het strand moeten gebeuren. In de winter van 2019-2020 reed Vlamynck 15 strandraces waarvan hij maar liefst 14 keer bij de eerste tien eindigde. “En momenteel voel ik me beter dan vorig seizoen, dus een overwinning acht ik zeker mogelijk. Waarschijnlijk niet in de grootste wedstrijden waar een pak profs aan de start verschijnen, maar voor de rest denk ik dat ik voor niemand schrik moet hebben. Het is nu maar te hopen dat de meeste strandraces zullen doorgaan, anders sta ik daar met mijn goede benen“, besluit Nick Vlamynck, die in de winter voor Laeremans CT uitkomt. (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier