Eli Iserbyt tweede in Aardbeiencross, na Michael Vanthourenhout

Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft zondag de Aardbeiencross in Merksplas op zijn naam geschreven, dat is de vierde manche van het seizoen in de Superprestige. Bavikhovenaar Eli Iserbyt werd tweede, die darmee zijn leidersplaats in het klassement verstevigt.

Eli Iserbyt werd tweede, na Michael Vanthourenhout. © belga

Quinten Hermans dook als eerste het veld in van het parcours in Merksplas, maar ook Lars van der Haar was bij de pinken en nam al gauw de koppositie over. De Nederlander is al een paar weken op dreef en profiteerde optimaal van een valpartij na hem. Hij kreeg enkele lengtes en dook de tweede ronde in met een voorsprong van 20 seconden op een grote groep met Meeusen, Aerts, Hermans, Iserbyt en nog enkele anderen.

Van der haar had vaart, maar ook na hem werd niet stilgezeten. Het was Eli Iserbyt die aan de bak moest en aan de achtervolging begon. Toon Aerts, ploegmaat van de Nederlandse leider, pikte aan. Het duo slaagde er niet in om de kloof te dichten. Het was uiteindelijk Laurens Sweeck die in de volgende ronde de oversteek wilde maken.

In zijn eentje verkleinde hij de bonus naar vijf seconden en liet hij ook zijn metgezellen achter. Het zou uiteindelijk tot in de vijfde ronde duren vooraleer Sweeck wist aan te pikken. Het viel stil daarna, waardoor ook Aerts, Iserbyt en zelfs Vanthourenhout in de zesde ronde konden terugkeren.

Slag om slinger demarrages

Drie renners van Pauwels Sauzen-Bingoal tegen twee van Telenet Baloise Lions. Slag om slinger werd er gedemarreerd, uiteindelijk wist Vanthourenhout een gaatje te slaan in de voorlaatste ronde. Aerts gaf het volle pond in de achtervolging, maar had met Iserbyt een sleper in zijn wiel en raakte niet dichterbij.

Uiteindelijk zou de Europese kampioen zich nog losrukken van Aerts en naar de tweede plaats rijden. De zege was voor Vanthourenhout, zijn eerste in een klassementscross. In de sprint om de derde plek was het Sweeck die het haalde voor Aerts, die naast het podium viel dat volledig rood-zwart kleurde.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.