Eerste thuiskoers ooit voor nieuwelinge Tessa Vermeersch uit Lichtervelde

Tessa Vermeersch. © foto Kurt
Bram Vanlerberghe

Nieuwelinge Tessa Vermeersch van CT Luc Wallays-JRR is pas sinds dit seizoen in het peloton actief. Door het coronavirus kon ze nog niet veel wedstrijden betwisten, maar die van zaterdag springt er wel uit. Dan mag ze zich tonen in eigen gemeente.

“Ik heb dit seizoen al vier wedstrijden en het BK kunnen rijden. Daarnaast ging ik veel trainen. Het BK verliep niet zo goed, omdat ik slechte benen had. De wedstrijd in Krombeke ging wel goed. Toen kon ik voor de eerste keer in het peloton blijven. Er was een massasprint, maar ik ben niet echt een sprinter, waardoor ik een van de laatste geëindigd was van die groep. Het is niet altijd simpel om in het peloton te blijven, want soms word je weggedrukt. Dan moet je toch proberen om er bij te blijven. Ik leer vooral zelf hoe ik in het peloton moet blijven. En elke wedstrijd voel ik dat het beter gaat om in een groep te rijden.”

“Soms kom ik op de koersen al renster tegen die ook de vorige wedstrijd reden. Dan is het leuk om elkaar terug te zien. Zelf ben ik vooral een klimmer. In Gits zijn er een paar bergjes. Daar is het leuk om een beetje op en neer te rijden tijdens trainingen.”

Komend weekend kan Tessa zich in Lichtervelde tonen. “Ik denk dat het mijn belangrijkste wedstrijd van het seizoen wordt. Het is mijn eerste maal dat ik in Lichtervelde mag fietsen. Zenuwen? Ik heb altijd wel stress, maar dat gaat over van zodra we gestart zijn. Ik ga proberen om erbij te blijven. Als ik dan nog energie over heb, zal ik misschien eens proberen om te demarreren. Omdat ik weet dat ik in de sprint toch niet goed zal zijn.”

“Ik vind het alvast een superleuke sport en ik hoop dat ik het lang kan blijven doen. Ik vind het altijd leuk om overal rond te rijden en nieuwe straatjes te ontdekken. Als ik train, probeer ik meestal 2,5 uur te rijden. En langer als het goed gaat.”

Dames jeugd en juniores op zaterdag,

nieuwelingen op zondag in Lichtervelde

Zaterdag organiseert het Gildhofcomité wedstrijden voor dames jeugd en juniores in Lichtervelde. De dames jeugd start om 14 uur voor acht ronden, de juniores beginnen om 16 uur voor elf ronden.

Op zondag is het dan de beurt aan de wielertoeristen en nieuwelingen, met start om 14 en 16 uur. Beide categorien krijgen acht ronden voor de wielen.

Parcours (7,9 km): Marktstraat, Markt, Potteriestraat, Zwevezelestraat, Kasteelstraat, Ketelbuiserstraat, Surmontstraat, Statieplein, Statiestraat, Marktstraat. (GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier