Edward Planckaert uit Moen derde in openingsrit Ster van Bessèges

Edward Planckaert. © Getty Images
Redactie KW

Alexys Brunel heeft zijn eerste profzege beet. De 21-jarige Fransman haalde het woensdag in de openingsrit van de Ster van Bessèges voor zijn landgenoot Benoît Cosnefroy en Edward Planckaert.

De wind speelde zijn rol in de openingsrit over 141,1 kilometer met start en aankomst in Bellegarde. De vroege vlucht bleef niet lang voorop en op iets minder dan 100 kilometer brak het peloton in waaiers. Een kopgroep van 20, met onder meer Gijs Van Hoecke, scheidde zich af van de rest van het peloton, dat ook in stukken en brokken lag. Er volgde een lang gevecht tegen de wind en uiteindelijk ontstond er door een hergroepering een kopgroep van zo’n 50 renners.

Nog altijd werd er niet getalmd. Op 15 kilometer bleven er 27 koplopers over. Onder hen Alberto Bettiol, Edward Planckaert, Gijs Van Hoecke, Simon Clarke, Benoît Cosnefroy, zondag nog winnaar van de GP La Marseillaise, Clément Venturini, Lilian Calmejane en Alexys Brunel, vorig jaar winnaar van Parijs-Tours bij de beloften.

In een spannende finale ontsnapte Cosnefroy, maar hij zou het niet tot het einde uitzingen. Het regende aanvallen en finaal wist Brunel een kloofje te slaan. In de slotkilometer speelde Cosnefroy nog alles of niets. Hij kwam heel dicht, maar kon de jonge Fransman net niet remonteren. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier