Debusschere op zucht van drie op drie in Putte-Kapellen: “Maar toch weer mooi op podium”

Redactie KW

De Fransman Nacer Bouhanni (Cofidis) heeft dinsdag in Putte-Kapellen de 82e Nationale Sluitingsprijs (1.1) op zijn naam geschreven.

Bouhanni was in een massasprint een zucht sneller dan Tom Van Asbroeck (Team LottoNL-Jumbo) en Jens Debusschere (Lotto-Soudal), die de wedstrijd de voorbije twee jaar won. De winnaar kon pas na een fotofinish worden aangeduid. Bouhanni is dankzij de zege ook eindwinnaar van de Europe Tour.

Van bij de start lag het tempo in deze laatste koers van het Belgische wielerseizoen hoog. Na goed 25 km vormde zich een kopgroep met Tosh Van der Sande, Bert Van Lerberghe en de Nederlanders Mike Teunissen, Wesley Kreder, Brian van Goethem en Oscar Riesebeek. Zij verzamelden een maximale voorsprong van 3:20. Dimitri Claeys, Olivier Chevalier en de Nederlander Maarten Tjallingii overbrugden de kloof naar de zes leiders zodat we, met nog vier ronden te rijden, negen renners op kop kregen. De grote groep volgde daar op 2:00.

Debusschere op zucht van drie op drie in Putte-Kapellen:
© BELGA

Nog voor het ingaan van de slotronde was de verstandhouding vooraan helemaal zoek en kon het peloton gaandeweg dichterbij sluipen. In de grote groep hadden de renners van Lotto-Soudal, Cofidis, Topsport Vlaanderen-Baloise en Wanty-Groupe Gobert de handen in elkaar geslagen zodat de voorsprong van de negen leiders alsmaar slonk. In de laatste tien kilometer spartelde alleen Dimitri Claeys nog wat tegen. Ook hij kon de op voorhand aangekondigde massasprint niet ontlopen. Jens Debusschere begon deze van iets te ver op kop. Hij werd in de slotmeters voorbijgesneld door Nacer Bouhanni en Tom Van Asbroeck.

“Een maand op reis zonder de fiets”

“Ik ben veel te vroeg aan mijn sprint begonnen”, sakkerde Debusschere na afloop. “Bouhanni zat in mijn wiel en als hij vanuit die positie kan komen, is hij moeilijk te kloppen. Bovendien was hij gebrand op de zege omdat hij ook de Europe Tour wilde binnenhalen. Maar ik sta toch wel weer mooi op het podium.”

Debusschere last nu een rustperiode in. “Ik ga een maand op reis en de fiets blijft thuis. Ik wil eens genieten zonder aan koers te denken.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.