Campagnebeeld van BK Wielrennen 2021 Waregem prijkt op banner langs Expresweg

De banner van het BK Wielrennen op 20 juni in Waregem werd vandaag voorgesteld.© DJW
De banner van het BK Wielrennen op 20 juni in Waregem werd vandaag voorgesteld.© DJW
Redactie KW

Op het kruispunt van de Verbindingslaan met de Expresweg N382 in Waregem hangt sinds maandag 29 maart op een deel van het geluidsscherm het campagnebeeld van het BK Wielrennen 2021. Dit wielerfeest gaat door op 20 juni in de stad aan de Gaverbeek.

Burgemeester Kurt Vanryckeghem en zijn collega’s van het schepencollege stelden samen met de organisatie van het BK (Wielervereniging Waregem Vooruit en SV Zulte Waregem) de banner voor waarop de Belgische kampioenen van vorig jaar, Dries De Bondt en Lotte Kopecky, prijken.

“Wij willen in elk geval benadrukken dat de hoogdag van het Belgische wielrennen even belangrijk is voor de dames als voor de heren die zullen deelnemen”, verduidelijkt Jacques Sciandri, persverantwoordelijke van SV Zulte Waregem.

“Op de banner zie je tussen beide renners in een cirkel zes keer na elkaar de letter W, die verwijst naar Waregem, wielrennen en de spaken van een wiel. Ook twee raspaarden staan erop, net als het stadion van SV Zulte Waregem en de slogan ‘Iedereen Kampioen’. Hiermee willen we aangeven dat het BK in Waregem voor iedereen en van iedereen is.”

Parcours

Intussen is de opleiding van de seingevers die langs het parcours van het BK worden ingezet, volop bezig. De cursus is volzet. In totaal zullen er tussen de 300 en 400 seingevers nodig zijn. Het parcours zelf bestaat uit drie delen. Het eerste deel is opgedragen aan flandrien André Defoort uit deelgemeente Beveren-Leie. Hij werd 80 jaar geleden op de Citadel van Namen Belgisch kampioen.

Voor het tweede deel van het circuit heeft de organisatie de omloop opgedragen aan wielerkampioen Briek Schotte. En het derde luikje van het BK gaat richting Nokere, dat bekend is van de finale van zowel Nokere Koerse als Dwars door Waregem. Daar kunnen de renners het verschil maken.

Alle info over het BK van 20 juni is terug te vinden op de site van Waregem, Waregem Vooruit en SV Zulte Waregem. (DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.