https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brugge is startplaats voor eerste Paracycling Classics Ronde In Vlaanderen

We zien Wim Decleir, Alain Demortier, Diederik Ampe, Franky Demon en Pieter Marechal op de voorstelling.© Davy Coghe
We zien Wim Decleir, Alain Demortier, Diederik Ampe, Franky Demon en Pieter Marechal op de voorstelling.© Davy Coghe
Piet De Ville

In afwachting van de terugkeer van de Ronde van Vlaanderen in 2023 mag Brugge binnenkort, op zondag 2 mei, wel al fungeren voor de Ronde In Vlaanderen; een internationale klassieker voor renners met een beperking.

De ‘International Paracycling Classics Ronde In Vlaanderen’; dat is de volledige naam voor de koers voor renners met een beperking waarvan het startschot op 2 mei in Brugge wordt gegeven. Deze wedstrijd omvat de vier disciplines – handbike, cycling, tri-cycle en tandem – en de top van het Paralympisch wielrennen belooft aanwezig te zijn.

Grote inspanning

“Naar analogie met de Ronde van Vlaanderen, die al minstens in 2023, 2025 en 2027 terug Brugge als startplaats krijgt, gaat ook de Ronde In Vlaanderen vanuit onze stad vertrekken. Om vervolgens met een heus Flandrien-parcours in Ronse aan te komen”, zegt schepen van Sport Franky Demon (CD&V). “Paracycling is de laatste jaren aan een stevige opmars bezig en dat is niet meer dan terecht. Want in de media worden meestal enkel de prestaties van de ‘gewone’ wielrenners belicht, terwijl deze atleten met een beperking minstens een even grote inspanning leveren.”

Eerste editie

Onder andere Bruggeling Diederik Impe (52) , aanwezig op de persvoorstelling, is daarvan een groot bewijs. De man kon na een hersenbloeding mede door paracycling zijn leven weer op de rails zetten. Diederik Impe zal zich in de wereldbekerwedstrijd in Oostende volgende week proberen te plaatse voor de paralympics in Tokio. Ook schepen van Welzijn Pieter Marechal (CD&V) is enthousiast. “Stad Brugge wil een toegankelijke stad zijn en sport voor iedereen promoten. Ik ben dan ook verheugd dat we het startschot mogen geven voor de eerste editie van deze internationale wielerklassieker. En we hopen in de toekomst nog meer sport en topsport voor personen met een beperking te kunnen faciliteren in onze stad”, besluit schepen Marechal.

Alle info op www.paracycling.eu

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.