https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

BK Tijdrijden 2021 op 18 juni in Ingelmunster

De nieuwe Brigandsbrug wordt opgenomen in het parcours.© FODI
De nieuwe Brigandsbrug wordt opgenomen in het parcours.© FODI
Redactie KW

Nadat eerder al bekend was dat het Belgisch Kampioenschap tijdrijden volgend jaar in Ingelmunster zou plaatsvinden, werd nu ook een definitieve datum geprikt, namelijk vrijdag 18 juni.

Het was een beetje zoeken naar een geschikte datum, want juni zal een drukke maand worden in de sportwereld: de Tour de France start al in juni, en er is natuurlijk ook het EK voetbal.

Samen met de organisator Belgian Cycling zijn de gemeentediensten volop bezig met de praktische voorbereidingen van de wedstrijd. De renners beginnen hun race tegen de klok omstreeks 13 uur. Ze starten en eindigen hun ronde in Ingelmunster, met telkens een doortocht in Izegem. De nieuwe Brigandsbrug werd ook opgenomen in het parcours, het zal dé hotspot worden om de renners te bewonderen.

Lampaert-dorp

Schepen van Sport Jan Rosseel en schepen van Evenementen Trui Lambrecht: “Als de corona-epidemie dan al onder controle is, maken we er een sportieve tweedaagse van: op donderdag de live-uitzending van de voetbalmatch Denemarken-België, en op vrijdag het BK tijdrijden met een echt Lampaert-dorp. Maar of we er nu een groot event van kunnen maken of niet, voor Ingelmunster wordt het in elk geval hét sportieve hoogtepunt van het jaar!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.