Belofte Sander Inion mikt op PK in Rollegem

Sander Inion beleeft voorlopig een kwakkelseizoen. © Coghe
Hans Fruyt
Hans Fruyt Medewerker KW

Sander Inion (20) uit Assebroek komt moeilijk op gang. De belofte van Gaverzicht-BE Okay-Van Mossel wil op zondag 7 april in Rollegem een degelijk provinciaal kampioenschap rijden. Vorig jaar pakte hij in Anzegem brons.

Net als Brem Deman gaf derdejaarsbelofte Inion er de voorkeur aan binnen de The Lead Out Cycling Academy te blijven. Veel beloften van EFC-L&R-Van Mossel zochten andere oorden op. “De structuur van de ploeg is anders, we moeten meer zelf betalen”, verduidelijkt de universiteitsstudent lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie. “De ploeg is jong, maar Brem Deman is heel sterk bezig. Bij mij is het tot nog toe een kwakkelseizoen.”

Koorts

Inion, die z’n derde bachelorjaar opsplitst, kent de oorzaak. Tot en met de ploegstage liep alles perfect. “Tijdens die stage was ik goed”, blikt hij terug. “Een week voor Brussel-Opwijk werd ik ziek en maakte ik stevige koorts. Twee of drie dagen voor die wedstrijd voelde ik me beter. Dus ging ik van start, maar ik haalde niet het gewone niveau.”

Materiaalpech

Vandaar dat hij een week later Tour des 100 Communes en GP Lillers schrapte. Hij hervatte tijdens de kermiskoers in Haringe en bolde als veertiende over de streep. “Daar voelde ik me goed, maar kende ik pech met mijn materiaal want een groot deel van de wedstrijd kon ik niet schakelen”, zucht Inion. “Gelukkig was er maar één scherpe bocht. Ondanks dat schakelprobleem kon ik me in de eerste groep handhaven.”

Tijdrijden

Na die regionale wedstrijd werkte Inion de Youngster Coast Challenge en de Wim Hendriks Trofee af. “In de bergzone van de Youngster Coast Challenge kwam ik tekort en in Wim Hendriks ging ik vroeg tegen de grond en raakte ik nooit in de eerste of tweede waaier”, vertelt hij. “Zaterdag en zondag doe ik de etappes van de Arden Challenge in Neufchâteau en Libramont. Op papier zijn dat de minst lastige van de vijf. Donderdag 4 april werk ik het PK tijdrijden in Ruddervoorde af. Omdat ik dat graag doe. In vergelijking met vroeger steek ik minder tijd in die discipline. Het PK op de weg drie dagen nadien in Rollegem is wel een doel.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier