https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Belofte Jarne Van Grieken wint de winderige 98ste Omloop van het Hoogserlei

© (Foto WD)
Redactie KW

De weergoden waren de organisatie van de wedstrijd gunstig gezind.

Zowel voor als na de wedstrijd was de regen van de partij, maar toen de 77 renners op weg gingen voor 10 ronden van goed 11 km piepte een schuchter zonnetje door de wolken.

Al in de eerste ronde koos Torsten Demeyere het hazenpad, maar zijn ontsnapping droeg niet ver. Bij de tweede doorkomst aan de streep was het peloton versnipperd en daardoor ontstond er een viertal dat een kleine voorsprong nam. De 48-jarige en reeds driemaal winnaar van de Omloop Mario Willems kreeg met Robbe Van Praet, Maxime Farrazijn en de latere winnaar Jarne Van Grieken drie metgezellen.

Hun voorsprong groeide van 35 seconden uit tot 1’35” halfkoers. Het peloton kon niet reageren en in de voorlaatste ronde demarreerde Willems en enkel Van Grieken kon aanpikken. Het tweetal bleef uit de greep van de twee achtervolgers zodat de twee leiders mochten spurten voor winst.

Daarin was Jarne Van Grieken (Acrog-Tormans Balen BC) duidelijk sneller dan de ouderdomsdeken Mario Willems en won hij ook de bergprijs. Een tiental seconden later versloeg Robbe Van Praet Maxime Farrazijn voor plaats drie op het podium. (WD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.