Belgian Cycling schrapt alle jeugd- en amateurwedstrijden tot einde paasvakantie

Het is nog even wachten voor jeugd- en niet-professionele wielerwedstrijden weer kunnen. (Archieffoto Dwars door De Westhoek, 2019)© VDB
Het is nog even wachten voor jeugd- en niet-professionele wielerwedstrijden weer kunnen. (Archieffoto Dwars door De Westhoek, 2019)© VDB
Bron: Belga

Belgian Cycling reageert tevreden op de beslissing van het Overlegcomité waardoor er in grotere groepen in de buitenlucht kan worden gefietst. Tegelijk besliste de organisatie alle jeugd en niet-professionele wielerwedstrijden stil te leggen tot het einde van de paasvakantie (18 april). Sportcompetities kunnen immers pas ten vroegste vanaf begin mei.

In een update op 8 maart schetst Belgian Cycling de situatie voor de verschillende leeftijdscategorieën. Voor kinderen tot 13 jaar kan fietsen met maximaal 25 personen, sportbegeleiders worden niet meegerekend. Voor jongeren vanaf 13 tot en met 18 jaar kan fietsen in een groep van maximaal 10 personen, sportbegeleiders worden niet meegerekend.

Voor personen vanaf 19 jaar is fietsen met maximaal 10 personen (sportbegeleider inbegrepen) toegestaan, op voorwaarde dat de afstandsregels worden gerespecteerd.

Wedstrijdtrainingen

Fietskampen in de paasvakantie zullen mogelijk zijn voor jongeren tot en met 18 jaar in groepen tot maximaal 25 personen. Alleen professionele wielerwedstrijden zijn mogelijk na toestemming van de bevoegde minister.

“Voor de jeugdcategorieën tot 13 jaar onderzoeken we de mogelijkheid voor de opstart van wedstrijdtrainingen per club vanaf 1 april volgens de huidige regelgeving”, klinkt het nog.

“Omdat het Overlegcomité sportcompetities pas voorziet vanaf mei, worden alvast de andere jeugd- en niet-professionele wielerwedstrijden stilgelegd tot het einde van de paasvakantie (18 april). Ondertussen overleggen we met de bevoegde instanties welke de mogelijkheden zijn voor de heropstart van alle wielerwedstrijden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.