Yellow Tigers stunten opnieuw en kloppen Turkije in Ankara met 1-3

Britt Herbots (l.) scoorde 22 punten. © belga
Redactie KW

De Yellow Tigers (FIVB 19) hebben dinsdagavond weer gestunt. Gastland Turkije (FIVB 12) werd in Ankara geklopt met 3-1. België heeft zo zeven zeges en komt terug in de linkerkolom van de rangschikking. De Wevelgemse Manon Stragier viel in.

De Yellow Tigers startten hun laatste week van de Volleyball Nations League met een loodzware opdracht. Met Turkije, Brazilië en Italië treft het immers de top drie van de rangschikking. De openingswedstrijd was dan ook nog eens tegen gastland Turkije, dat tot dinsdag de rangschikking aanvoerde met tien zeges op twaalf wedstrijden. Het land aan de Bosporus is nu eenmaal een échte volleybalnatie en kan – geruggensteund door de eigen supporters – altijd iets meer.

In de eerste set hielp het de Turkse vrouwen alleszins, want na een intense strijd haalde de thuisploeg het met een minimaal verschil. In de tweede set leek het zelfs uit te lopen naar 2-0, met een setbal bij 24-23, maar de Belgen rechtten de rug en hingen de bordjes weer in evenwicht. Wie dacht dat Turkije hierdoor wakker geschud zou zijn, kwam bedrogen uit. De Yellow Tigers haalden kracht uit de deelwinst en snelden naar een snelle kloof die de rest van de set op het bord bleef. Zo werd een nieuw puntje veilig gesteld in een nu al knappe campagne. Maar daar bleef het niet bij. Ook in set vier kwam er vlug verschil en Turkije was eerst niet in staat aan te klampen, maar kwam bij 18-18 wel langszij. België liep echter opnieuw uit en hield nu wel stand, waardoor het vriend en vijand verbaasde met een nieuwe driepunter in de wereldgroep.

Woensdag krijgen de Yellow Tigers de kans om opnieuw een nummer één te kloppen. Brazilië (FIVB 4) klopte eerder vandaag Italië met 3-0.

Sets: 25-27; 26-24; 25-21; 25-23

België: Herbots 22, Van Gestel 16, Grobelna 13, Sobolska 9, Janssens 9, Van De Vyver 2; libero: Guilliams en Valkenborg. Kwamen in: Goliat 1, Stragier 1.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten