“We hopen nu iets meer weerwerk te bieden”

De ploeg van Kris Supply telt heel wat jonge spelers. (foto ELD) © ELD
Redactie KW

Ooivo Ooigem A staat in de West-Vlaamse beker tegenover Balti Kortrijk Spurs B, de leider in Promo 1.

De jonge ploeg van coach Kris Supply schakelde eerder al Tievolley Tielt en Rembert Torhout uit. Ook in de competitie doet Ooivo het niet onaardig met een derde stek. “We mogen heel tevreden zijn”, vertelt de 53-jarige Roeselarenaar. “We doen het beter dan vorig jaar toen we moesten vechten tegen de degradatie. Ik ben heel blij te zien dat de jonge gasten blijven progressie maken. We doen mee aan de top. Een plaats in de top vier bij de afrekening is realistisch geworden.”

“Dit weekend staan we tegenover reeksgenoot Balti Kortrijk Spurs in het bekerverhaal. Ze zijn heel sterk bezig in de competitie waardoor ze riant aan de leiding staan. Op hun veld gingen we in de heenronde zwaar onderuit. Daarna herpakten we ons wel. In de terugronde konden we terugblikken op een goeie wedstrijd waar we een mooi niveau haalden. Ze hebben natuurlijk hun individuele klasse. We hopen nu iets meer weerwerk te bieden. In de beker weet je natuurlijk nooit. Misschien stijgen we wel boven onszelf uit.”

Meer maturiteit

“We weten dat dit heel moeilijk gaat worden, maar er zijn altijd verrassingen. Ze zijn uiteindelijk de betere ploeg met meer maturiteit. We gaan in ieder geval ons best doen en een set proberen pakken.”

“Volgend weekend staan we in de competitie tegenover Beobank Citivo Gits, de tweede in de klassering. Dan gaan we zien waar we echt staan. Als we op deze manier verder doen en de automatismen evolueren verder, dan moeten we ons handhaven in de top vier. Maar we krijgen met Olva Brugge, Volley Team Diksmuide en Bavo Bavikhove nog een aantal heel zware uitwedstrijden voor de kiezen. We mogen al heel content zijn met wat we bereikt hebben. De overstap naar nationale maken, is voor deze spelers en de club nog te vroeg”, besluit trainer-coach Kris Supply. (ELD)

Zondag 18 februari om 14.30 uur, sportcampus Lange Munte: Balti Kortrijk Spurs B – Ooivo Ooigem A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier