Vriendinnen Julie en Amber staan met Wivo Wingene en Elckerlyc Zwevezele in halve finale beker

Amber De Coessemaeke. (foto RV)
Redactie KW

Vriendinnen Julie Heyndrickx en Amber De Coessemaeker staan beiden met hun ploeg in de halve finale van de interfederale beker. De twee speelden nog samen bij Wivo Wingene, maar Amber verdedigt nu de kleuren van Elckerlyc Zwevezele.

“Vooraf hadden we absoluut niet verwacht zo ver te geraken in de beker”, opent opposite en kapitein van Wivo Wingene Julie Heyndrickx (27) uit Ruiselede.” De vorige wedstrijd was in en tegen Alken, dat een niveau hoger speelt. Hierdoor konden wij de wedstrijd zonder druk aanvatten en speelden daar misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen. Het is voor ons dan ook een verrassing om de halve finale van de beker te mogen spelen, maar dit toont aan hoe onvoorspelbaar bekercompetities zijn.”

“We kennen Oudenaarde uiteraard goed. Ze zijn dé titelfavoriet in onze reeks en domineren al het hele seizoen. Vorig weekend gingen ze wel verrassend onderuit tegen Ertvelde dus dat geeft ons moed dat een stunt misschien mogelijk is.”

Gemotiveerd

“We hebben niks te verliezen. Volgens mij zijn we als underdog op ons best. Oudenaarde is de sterkste ploeg uit onze reeks en misschien wel de sterkste ploeg waar we dit seizoen al tegen gespeeld hebben. Als we hen kunnen verslaan, dan geloof ik zeker dat we de beker kunnen winnen.”

“Waregem was een pittige tegenstander uit Nationale 3. We hebben die match nipt gewonnen, waar we heel blij om zijn”, vertelt de Brugse Amber De Coessemaeker (27) van Elckerlyc Zwevezele A. “We verwachten dat Torhout zeer gemotiveerd zal zijn om tegen ons te winnen. We zijn elkaar niet tegengekomen in de competitie dus het is voor beide ploegen een leuke uitdaging.”

“Ik denk dat het vooral zal afhangen van de vorm van de ploeg zaterdag, zowel voor ons als voor VKt. Het is maar één match dus het moet direct goed zijn. Wij hebben wel het thuisvoordeel en zij hebben het voordeel van een niveau hoger te spelen. Dus ik schat onze kansen gelijk in.” (RV)

Zaterdag 9 maart om 20 uur: Elckerlyc Zwevezele A – VKt Torhout A. Zondag 10 maart om 20 uur: Volley Oudenaarde Dames A – Wivo Wingene A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier