Volleybalclub Rokavo Rollegem-Kapelle stopt na dit seizoen

Rokavo speelde vorig seizoen nog de finale van de beker van West-Vlaanderen, waarin het verloor van Knack Roeselare D. © VDB
Redactie KW

Het West-Vlaamse volleybal verliest een absolute smaakmaker. Het bestuur van eersteprovincialer Rokavo Rollegem-Kapelle besliste om na dit seizoen niet meer aan te treden en de club te ontbinden.

De jongste jaren kreeg de club het sportief steeds moeilijker om een competitieve ploeg samen te stellen. Maar ook om het budget rond te krijgen werd het moeilijker. Op zaterdag 6 april wil het bestuur als opsluit bij de laatste thuiswedstrijd tegen leider Tielt een Rokavo-feest neerzetten.

Het ROllegem-KApelse VOlleybal werd in 1985 gesticht en groeide sportief door naar eerste divisie. De club teerde op een stevige thuisreputatie en een verplaatsing naar Rollegem-Kapelle was nooit een klusje, ook niet voor de leidersploegen. Voor de kleine leefgemeenschap van Rollegem-Kapelle betekenden de thuiswedstrijden evenveel momenten van feestelijk gemeenschap vormen onder elkaar. Het statuut van eerstedivisieploeg kon niet aangehouden worden, maar Rokavo herbegon in derde provinciale, groeide weer door naar eerste provinciale, won in het seizoen 2016-2017 de provinciale beker en werd vicekampioen. Illustrerend exponent van die sociale verankering is huidig voorzitter Mike Vervisch die in 1987 als twaalfjarige aansloot en als 16-jarige tot basis van de eerste ploeg doorstootte, mee de opgang maakte naar eerste divisie maar ook weer mee de kar trok als speler en later bestuurslid als de ploeg van vooraf aan in derde een doorstart maakte.

Als kleine club gevangen binnen de vierhoek volleybalgemeenten als Roeselare, Menen, Lendelede en Wevelgem kon geen degelijke jeugdwerking meer opgestart worden, waardoor het ook moeilijker werd een seniorenploeg uit te bouwen met een plaatselijke inslag. Zo telt de ploeg dit seizoen nog tien spelers voor eerste ploeg en reserven. Voorzitter Mike Vervisch en coach Marc Parrein trokken het spelersplunje nog aan om aan te treden in de beloftenwedstrijd.

Het werd steeds moeilijker om medewerkers te vinden voor de omkadering en het gebrek aan een jeugdwerking en scheidsrechters leidde tot boetes waardoor het ook financieel spaak liep. Als twee van de vijf bestuursleden aangaven er na dit seizoen de brui aan te geven na vele jaren van onbaatzuchtige inspanningen en medewerking, was het voor de resterende bestuursleden ook op. Met spijt in het hart maar met de vele memorabele en feestelijke momenten als herinnering, wordt er op zaterdag voor de laatste keer een Rokavo-feest gebouwd. Iedereen die iets betekende voor Rokavo wordt daarop uitgenodigd, van 19 tot 03 uur.

(RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.