Uitstekende start voor Dames A Pervol Ruiselede

”Er komen nog een aantal moeilijke wedstrijden aan”, aldus Laura Vercampt. © RV
Redactie KW

De Dames A van Pervol Ruiselede kennen een uitstekende competitiestart. Toch was het wegens blessureleed en andere afwezigheden ook een moeilijk begin. Komend weekend staat het bekerduel tegen Davo Wevelgem B op het programma.

“We kenden een goede, maar toch ook een moeilijke competitiestart”, opent de 28-jarige middenspeelster Laura Vercampt uit Wakken, die aan haar vierde seizoen toe is bij de dames van Pervol. “We hebben al enkele blessures gekend in de ploeg en ook corona zorgt soms voor afwezigen, waardoor onze trainingen niet optimaal kunnen verlopen. Op zich zijn we wel tevreden met de resultaten die we tot nu toe behaald hebben, maar in de competitie komen er nog een aantal moeilijke wedstrijden aan.”

Verandering

“In vergelijking met het voorbije seizoen is er niet zo heel veel veranderd binnen de ploeg. Er is een nieuwe receptie hoek bijgekomen en er is een middenspeelster doorgeschoven van onze ploeg naar Promo 3. Verder kunnen we nog op dezelfde kern rekenen als voorheen. Onze tegenstander van komend weekend voor de beker, Davo Wevelgem, ken ik niet echt goed. We zitten beiden in Promo 2, dus ik denk dat we wel aan elkaar gewaagd zullen zijn. Het doel is om elke match opnieuw het beste van onszelf te geven en dan zien we wel weer hoever we geraken in de bekercompetitie. Het is vooral onze ambitie om goed samenspel te blijven spelen en hierdoor ook mooie resultaten te behalen die zich zullen vertalen in het klassement. We verloren momenteel nog maar enkel van leider Bevo Roeselare. De overige vijf wedstrijden konden we telkens met 3-1 of 3-0 winnen.”

Blessure

“Zoals eerder aangegeven, kenden we al wat blessureleed bij aanvang van dit seizoen. Onze libero is lang geblesseerd geweest door een breuk in de voet en kan nu de komende weken opnieuw opstarten. Een van onze middenspeelsters heeft een schouderoperatie ondergaan voordat het seizoen begon, waardoor ook zij nog niet voluit kan aanvallen. Bovendien kreeg een van onze opposites te kampen met een voetblessure. Ze is hierdoor eventjes out geweest, maar nu is ze helemaal terug.”

Zondag 7 november om 16 uur: Pervol Dames A – Davo Wevelgem B

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.