Topper tussen IVT en Harelbeke

Niels Schietgat. (gf)
Redactie KW

Zaterdag staat er in Promo 2 een topper op het programma. Het Izegems Volley Team neemt het op tegen Harelbeke, respectievelijk de eerste en derde in de stand met een verschil van drie punten al hebben de Izegemnaren wel een wedstrijd meer gespeeld.

De vorige confrontatie in Harelbeke liep niet zo goed af voor Izegem. Het ging toen onderuit met 3-1 in een periode waar het iets minder liep voor de Izegemnaren. “Van Harelbeke verwacht ik heel veel. Harelbeke is altijd een heel sterke tegenstander geweest, maar met onze ploeg moet het zeker lukken om de overwinning binnen te slepen”, opent de 27-jarige libero Niels Schietgat uit Izegem, die aan zijn derde jaar toe is bij Izegem en daarvoor 15 jaar bij Lendelede speelde. “We zijn een gedreven bende die goed aan elkaar hangt en nooit opgeeft. Als wij op ons niveau spelen, kunnen we zeker winnen. Maar het zal een moeilijke opgave worden tegen Harelbeke.”

“In deze thuiswedstrijd zullen ook onze trouwe supporters er zijn en dit geeft ons natuurlijk wel een extra boost. De wedstrijd is dan ook van groot belang, want als we deze verliezen kunnen we niet meer voor de titel meestrijden.”

Titel mogelijk

“Nu zijn we wel tevreden met onze prestaties, maar we konden ook al veel verder gestaan hebben in de heenronde. We hebben een serieus dipje gehad en matchen verloren die we eigenlijk niet mochten verliezen. Maar niemand had gedacht dat we nog konden meedoen voor de titel”, aldus Niels.

“Er zit zeker een kampioenschap in met onze ploeg. Maar na Harelbeke spelen we nog tegen Torhout, dat ook een sterke tegenstander is en tweede staat. Als kampioen spelen zou lukken, zou het voor ons een mooie kans zijn om in Promo 1 uit te komen. Met nog een paar spelers erbij moet ons dat ook zeker lukken. Maar natuurlijk moeten we ons daarvoor eerst bewijzen in Promo 2”, besluit Niels. (RV)

Zaterdag 24 februari om 20.30 uur: Izegems Volley Team – AVC Harelbeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier