Tievolley Tielt dames B neemt revanche in topper

(foto ELD) © ELD
Redactie KW

Momenteel staan de dames B van Tievolley aan de leiding in Promo 4B. Vorige week nam het revanche tegen Waregem, dat tweede staat met één punt verschil en een wedstrijd minder gespeeld. Tievolley won met 2-3 en hoopt geen sets meer te laten liggen op weg naar een mogelijke titel.

“Wij zijn dit seizoen gestart met goede moed, maar hadden deze hoge positie niet verwacht”, opent de 23-jarige passeur Estée Verstaen. “We gaan onze uiterste best doen om de komende matchen met een goed resultaat te spelen. Het kampioenschap zal spannend worden, maar is moeilijk te voorspellen.”

In de heenronde verloor Tielt met 1-3 van Waregem, het enige puntenverlies dat het dit seizoen geleden had. “We zijn blij met de winst in de vorige wedstrijd tegen Waregem. Als ik terugkijk naar de wedstrijd in de heenronde hebben we daar niet op ons best gespeeld. Dat is jammer, maar daar kunnen we niets meer aan veranderen. Daarom dat ik des te meer trots ben op wat we hebben gepresteerd in de sporthal van Waregem, wat ons een winst van 2-3 heeft opgeleverd.”

Promo 3

“We hopen over te gaan naar promo 3, maar weten dat daar op een ander niveau wordt gespeeld. Hier zullen we ons dan ook in de voorbereidingen op moeten klaarstomen. We hopen in de komende matchen geen sets meer te laten liggen. Dit is dan ook van toepassing bij de match tegen Avelgem.”

Zaterdag neemt Tielt het op tegen Avelgem dat vijfde staat in het klassement. Tielt heeft wel lange tijd te kampen gehad met een aantal geblesseerden in de ziekenboeg: Shari Vanhecke, libero, is geblesseerd aan haar rug sinds september 2023. Lirika Uijkani, eveneens libero, heeft een gescheurd ligament sinds maart 2023. Daarbij komt nu ook Marthe Lienard, passeur, die verschillende scheurtjes in de ligamenten heeft sinds februari. (RV)

Zaterdag 24 februari om 15.30 uur: Kerdavo Avelgem C – Tievolley Tielt B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier