https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sterkhouder Lankinen verlengt contract bij Decospan VT Menen

Akseli Lankinen tekent bij voor één seizoen bij Decospan VT Menen.© Maxime Petit
Akseli Lankinen tekent bij voor één seizoen bij Decospan VT Menen.© Maxime Petit
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Goed nieuws voor volleyclub Menen die sterkhouder Akseli Lankinen zag bijtekenen voor één seizoen. Ook tweede spelverdeler Kobe Brems blijft aan boord.

Akseli Lankinen heeft er een schitterend seizoen opzitten en speelde zich daardoor ook in het vizier van verschillende buitenlandse clubs. Zo kon hij onder meer naar Duitsland maar uiteindelijk koos de sympathieke Fin voor een langer verblijf bij Menen.

Man van de match

“Ik heb het hier goed en ik ben ook blij dat de club een inspanning deed om mij te houden. Ik weet dat ik hier bij een club zit met een goede ploeggeest en waar iedereen mekaar helpt.” De 24-jarige setter werd zaterdag in Maaseik nog verkozen tot man van de match.

Ook tweede spelverdeler Kobe Brems zal volgend seizoen nog de Meense kleuren verdedigen. Voor de Antwerpenaar wordt het zijn derde seizoen in Meense loondienst. Door de stevige concurrentie van Akseli Lankinen kreeg Kobe Brems nog niet al te veel speelkansen maar desondanks kan ook hij terugblikken op een goed seizoen onder de vleugels van Frank Depestele.

Op zoek naar versterking

Voor Trifon Lapkov is het einde verhaal bij Menen. De Bulgaar had last van heimwee en keert niet terug naar België. Er wordt onderhandeld met verschillende mogelijke opvolgers. Ook Lou Kindt van Maaseik staat op de shortlist.

De kans dat Martijn Colson bijtekent is extreem klein geworden. Daarom zou de club nog op zoek gaan naar een buitenlandse middenman. Ook voor de hoek wordt versterking gezocht, maar voor die positie wil Menen in eerste instantie voor een beloftevolle Belg gaan. Als die niet tekent wordt er over de landsgrenzen gekeken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.