Stephanie Lauwaerts (Gidas Gits) blikt vooruit

Op de foto zien we bovenaan: Tessa Vanryckeghem, Lauren Vanhooren, Tara Decancq, Flore Vanhoutte, Michelle Cuyle en Stephanie Lauwaerts. Onderaan: Laurine Lesy, Silke Boerjan, Sielke De Cuyper, Julie Vanrolleghem, Margaux Deboosere en Elien Willaert. (foto Sofie Dewulf) © Sofie Dewulf
Redactie KW

Weinig competitie dit weekend, maar Gidas Gits (Promo 4 A dames) ontvangt wel Vosta Staden B. Beiden tellen tien punten uit vijf wedstrijden en prijken op een gedeelde vierde plaats. De winnaar nestelt zich op de derde stek.

Stephanie Lauwaerts moet het jonge Gitse geweld begeleiden naar een sterk seizoen. Zij groeide als trainster door van de U17 naar Gits B in het jaar dat vroegtijdig stopgezet werd door de coronapandemie. Na het vorige geannuleerde seizoen besliste het bestuur om de A-ploeg op te doeken en met eigen jeugd verder te gaan. “Met de A-ploeg werd doorgestoten naar de hoogste provinciale reeks, maar dat statuut kon niet aangehouden worden. Toen de sfeer vertroebelde in de kern, besloot het bestuur om met de B-ploeg en de eigen opgeleide speelsters in de laagste promoreeks verder te gaan”, vat de trainster de jongste seizoenen samen.

Belleverliezen

“Ik beschik over een heel gemotiveerde groep. De top vijf moet zeker mogelijk zijn”, zegt Lauwaerts na dat eerste seizoenskwart. “Hoewel de kern door enkele blessures dit seizoenbegin afslankte en onze tweede spelverdeelster de voorkeur gaf aan haar Chiro-engagement boven de sportieve vrijetijdsbesteding tellen wij toch al drie overwinningen waarvan een vijfsetter. Wij leden evenwel ook al twee belleverliezen, waaronder de openingswedstrijd bij Dadizele, waarin wij met 13-25 gemakkelijk de belle afdwongen, maar die nipt 17-15 verloren. De laatste wedstrijd kwamen wij tegen Langemark 2-0 voor, misten de 3-0 met het kleinste 24-26 verschil en moesten de belle toestaan. Die verloren wij met 12-15. Dat kwam hard aan.” Toch kijkt Stephanie Lauwaerts met vertrouwen naar de toekomst “De geblesseerden komen stilaan terug, ook voor de positie van tweede spelverdeelster vinden wij wel een oplossing en als wij zaterdag winnen van Staden moeten wij die positie in de top kunnen handhaven. Het is wel een confrontatie tussen twee gelijkwaardige ploegen. Dat bewezen de resultaten van de voorbereidingspeiode waarin wij het al tegen elkaar opnamen. Een goed resultaat moet ons helemaal lanceren”, besluit Stephanie Lauwaerts.

Zaterdag 6 november om 14.30 uur Gidas Gits – Vosta Staden B.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.