Soncotra A naar nationale: “We willen een seizoen beleven zonder grote problemen”

Soncotra A mag opnieuw naar het nationale volleybal. © GF
Anton Peene Reporter

Na een sterk seizoen in Promo 1 mag Soncotra Poperinge A zich volgend seizoen opmaken voor nationale. Ze gaan over als bijkomende stijger na hun deelname aan de eindronde in Hasselt.

De damesvolleybalclub in Poperinge bestaat intussen 54 jaar. Het eerste jaar onder de nieuwe naam Soncotra levert meteen promotie op. “We kenden een sterk seizoen in Promo 1”, zegt secretaris Luc Bourrée (73). “In de rangschikking moesten we enkel VKt Torhout B voor ons dulden en het werd nog een spannende strijd voor plek twee. Daarin konden we net Tievolley Tielt A en Bevo Roeselare C afhouden. Ook in de beker raakten we weer tot in de finale, al moesten we daarin op paasmaandag onze meerdere erkennen in Bevo.”

Na de competitie volgde een eindronde in Hasselt. “Je bent niet verplicht om deel te nemen aan die eindronde. Maar als je daar hoog eindigt en in aanmerking komt voor promotie, moet je die promotie ook aannemen. In die eindronde deden zes ploegen mee en wij eindigden als derde. Er werd ons toen al gezegd dat er verschillende hoger spelende ploegen zouden stoppen. Ze zeiden ons dat er drie bijkomende stijgers zouden zijn. Het was echter een officieuze mededeling en wij wachtten op officieel nieuws.”

20 jaar geleden

“Het was onze stille ambitie om weer naar nationale te gaan en we zijn blij dat het gelukt is. Het zal exact 20 jaar zijn na onze passage in eerste divisie, toen met hoofdrolspeelsters Charlotte Leys en Lise de Valkeneer.”

De ambities zijn in eerste instantie voorzichtig. “We willen een seizoen beleven zonder grote problemen. Een van de nadelen is dat we met verschillende speelsters zitten die in de zorg werken. Soms is het niet evident om zich vrij te maken. Gelukkig zullen de verplaatsingen meevallen. Er zijn vier reeksen Nationale 3 en wij zullen vooral tegen andere West-Vlaamse en Oost-Vlaamse ploegen uitkomen. De B-ploeg mocht ook over als vice-kampioen, zij komen uit in Promo 2. Onze derde ploeg zal in Promo 4 spelen. Verder zijn er 13 jeugdploegen”, aldus Luc, die al decennialang betrokken is bij de club. “Ik ben afkomstig uit Roesbrugge-Haringe. Via Roevo kwam ik 35 jaar geleden in het bestuur van deze club terecht.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier