https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Red Dragons verliezen zwaar van Oekraïne

Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Ze gingen voor de eindwinst maar na een 3-0-nederlaag (25-15, 25-19 en 25-22) tegen Oekraïne kunnen de Red Dragons de European Golden League niet meer winnen. Morgen strijden ze tegen Estland voor het brons.

De Belgen konden geen beroep doen op Ferre Reggers. Het 17-jarig talent van Maaseik zit in quarantaine na een positieve dopingtest. Tuerlinckx en D’Hulst waren de nieuwe namen in de selectie maar beiden startten op de bank. Dat betekent dat Menenspeler Kobe Brems een plekje in de basis kreeg. Die zag zijn aanvallers in de beginfase amper scoren waardoor Oekraïne meteen 9-2 kon uitlopen.

Wanneer Cox even later ook buitensmashte, stonden de Red Dragons al 13-5 in het krijt. Muñoz had toen ook al zijn twee time-outs opgebruikt. D’Hulst en Tuerlinckx kwamen bij 16-9 tussen de lijnen maar toen was het kalf al lang verdronken.

Geen raad met mokerslagen

D’Hulst bleef ook in set twee op het parket staan ten koste van Brems maar opnieuw schoot de tegenstander met kapitein Plotnytskyi aan de opslag het best uit de startblokken. De Belgische defensie wist geen raad met zijn mokerslagen: 8-3. Ook na de time-out verkeken Deroey en Deroo zich op de opslagbommen (10-3). Een onbegonnen zaak om de comeback in te zetten denk je dan maar de Belgen vergaarden toch alle moed en knabbelden al snel de achterstand helemaal weg.

Na twee prachtige punten van kapitein Sam Deroo stond de 11-12-voorsprong op de bordjes. Onverhoopt. De euforie was van korte duur want Oekraïne haalde weer serverend alles uit de kast en klom zo weer naar een comfortabele 17-13. Een tweede inhaalrace kwam er niet meer.

Mathijs Desmet mocht in het derde bedrijf de bakens proberen te verzetten in plaats van Sam Deroo. En dat leek te lukken want de Belgen domineerden het overgrote deel van de partij maar in de staart van de derde set pakten de tegenstanders weer uit met snoeiharde opslagen. Een teleurstellende 3-0 dus in de Lange Munte dat voor de gelegenheid met 100 genodigden gevuld was.

België kan morgen wel nog de derde plaats pakken als het wint van Estland. Eenvoudig wordt dat niet want de Red Dragons verloren in de kwalificaties twee keer van de Esten.

(MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.