‘Red Dragons’ kleuren West-Vlaams

Uiteraard mag Stijn D'Hulst niet ontbreken in de selectie.© VDB
Uiteraard mag Stijn D'Hulst niet ontbreken in de selectie.© VDB
Redactie KW

De Belgische nationale volleybalploeg begint vandaag zijn internationale zomercampagne. In de selectie van tweeëntwintig spelers horen nogal wat volleyballers van Knack Volley en Decospan Menen thuis.

Van Roeselaarse kant kregen de pas gelauwerde spelers van het jaar Stijn D’Hulst en receptie/hoek Mathijs Desmet een plaats naast hoofdaanvaller Hendrik Tuerlinckx en libero Dennis Deroey. Decospan Menen heeft middenspeler Martijn Colson, libero Lowie Stuer en receptie/hoek Seppe Rotty in de brede kern maar ook de voor volgend seizoen aangetrokken receptie/hoek Simon Plaskie en hoofdaanvaller Lou Kindt.

Trainer Fernando Munoz stoomt de groep klaar voor een zomercampagne waarbij het team deelneemt aan de European Golden League. Die heeft plaats in twee tornooien (28-30 mei en 4-6 juni) met Lestland, Estland en Spanje als opponeneten.

Op 29 en 30 juni speelt Volley Belgium de Final Four van de CEV European League die door België zelf georganiseerd wordt in de Kortrijkse Lange Munte.

Het tweede luik van de zomercampagne begint op 22 juli met de voorbereiding op Eurovolley 2021 die plaats heeft van 2 tot en met 19 september bij de gastlanden Polen, Tsjechië, Finland en Estland. (RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.