Par-ky zwoegt zich voorbij Zoersel

Redactie KW

Menen heeft een lastige avond tegen Zoersel toch nog winnend kunnen afsluiten. Het werd 3-1 met 23-25, 25-15, 25-23 en 25-23 als setstanden. Par-ky wordt daardoor alleen vierde.

Een niet te onderschatten opdracht voor Menen tegen Zoersel, dat verrassend goed meedraait in de Liga A. Ze stonden dankzij een beter setgemiddelde zelfs een plaats voor Menen. Het moet de eerste keer in de geschiedenis zijn dat de wedstrijd tegen Zoersel de naam ‘topper’ kreeg. Er kwam dan ook behoorlijk wat volk opdagen. Zoersel volleybalde aardig mee in de beginfase en het zou tot 12-10 duren vooraleer Par-ky een eerste keer afstand kon nemen. Het had daarvoor wel een bezoekende netfout nodig. De voorsprong bleef niet lang staan, Zoersel scoorde meteen erna drie punten op rij en raasde verder. De ace van Oprins zette Menen al op een achterstand van drie punten. De time-out van Peris was een logisch gevolg. Demirovic vloog naar de kant na een nieuwe receptiemisser (13-17), De Vries botste op een blok. Menen in slechte papieren. De eerste achtervolging duurde tot 18-20, Sinnesael smashte de 18-22 buiten. De tweede poging tot inhalen kende meer succes: De Vries maakte twee winnende opslagen maar Vaskelis vergat de 22-22 te scoren. Oprins aan de overkant benutte de eerste setbal.

Tweede set

Vandecaveye startte aan set twee en liet zich meteen opmerken met twee fraaie scores. Menen zat veel beter in de match en liep uit tot 6-2, Van Drom laste een time-out in bij 9-4. Par-ky had zijn prooi stevig beet en loste die niet meer. Folguera blokte naar 15-8, Ver Eecke deed er nog een puntje bovenop. Het werd stilaan pijnlijk voor Zoersel dat na een voetfout en een tegenblok op 21-11 kwam.

Derde set

In set drie namen de bezoekers weer de bovenhand. Met 3-8 kwam Par-ky weer in nauwe schoentjes en het geraakte gefrustreerd. Een gecontesteerde beslissing van de ref leverde een geel karton op voor Sinnesael. De achterstand van vijf punten bleef wel: 6-11. Par-ky herademde dan via Vandecaveye en Ver Eecke en De Beul blokte de aansluiting op het scorebord: 14-15. Par-ky kwam een eerste keer op voorsprong wanneer Oprins de bal aan de verkeerde kant van de antenne sloeg: 18-17 maar Zoersel knokte wel terug. Het werd zelfs 20-21. De Vries en Vandecaveye sloegen echter weer toe op het juiste moment en na heel veel zweten dan toch 2-1 in sets voor Par-ky.

Vierde set

Gelijkopgaand beeld in het vierde bedrijf met Vleugels die bij 11-9 op het blok van Sinnesael stootte, De Vries mepte de 12-9 op het parket. En nog toonde Zoersel zich strijdbaar: Blondeel acete naar 16-16 en alles te herdoen voor Par-ky dat bleef beven tot 21-21. Nadien nekten individuele fouten de bezoekers.

Deze week komt Menen Europees in actie. Woensdagavond spelen ze de heenwedstrijd van de 1/16de finales van de CEV Cup tegen het Bulgaarse Burgas. De match vindt plaats op Schiervelde omdat de Vauban niet voldoet aan de Europese normen.

(MPM – foto MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.