Oostende met 2-3 derbywinst weg uit Lendelede

Redactie KW

B&W C Lendelede opende in Liga A de competitie na de eindejaarsonderbreking met de uitgestelde wedstrijd uit de heenronde tegen provinciegenoot Hermes Oostende. De thuisploeg kon twee keer een setachterstand ophalen maar in de belle werden enkele foutjes teveel gemaakt waardoor Oostende alsnog met 2-3 de derby won.

Bij Lendelede verliep de voorbereiding niet vlekkeloos want enkele speelsters verzuimden de training omwille van examens. Coach Wittebolle opende met De Leeuw aan de spelverdeling, Zwaanswijk en Verrelst stonden receptiehoek, in het midden waren dat Madsen en Sercu met Neyt als opposiet en Voets in de liberotrui. Oostende opende met Hoeybergs als spelverdeelster, Coolman en Verbinnen stoffeerden de receptie/hoek, Zakoscielna en Van Acker vulden het middenveld met Bland als hoofdaanvalster. De eerste set bepaalde de aanvallende meerwaarde van de bezoeksters de deelwinst. Tot 6-6 kon Lendelede aanklampen, maar dan zorgden Bland later geassisteerd door Coolman die omzeggens foutlooos afwerkte voor de kloof naar eerst 8-13, later 14-20. Het waren overigens Coolman en Verbinnnen die de eerste deelwinst naar 15-25 rondsloegen.

Bij 1-5 de eerste herneming zag het er benard uit voor Lendelede. Tot Oostende zelf aanvallend in de fout ging via Van Acker en Verbinnen waar bij de thuisploeg Verrelst nu wel scoorde wat naar 5-7 leidde. Diezelfde Verrelst zorgde vanop de servicelijn met drie punten op rij voorde 9-7. Lendelede bleef leiden tot bij 15-14 Verrelst aan het net en Neyt vanop de opslaglijn voor de 18-14 zorgden. Lendelede kon die kloof tot 22-18 op het bord houden tot het zelf weer met enkele foutjes Oostende naar 22-21 liet aansluiten. De inbreng van Smeets voor Neyt leidde Lendelede wel naar de 25-21 gelijkmaker.

Set drie kreeg hetzelfde scenario mee als de eerste beurt met Lendelede dat 1-7 voor kwam en Lendelede in de achtervolging dwong. Lendelede probeerde het tij te keren met Coessens voor Zwaanswijk en de pas aangetrokken Renée Verhulst voor Sercu. Verhulst moet de zieke Demyttenaere, sukkelt met klierkoorts, vervangen als middenspeelster. Veel soelaas bracht dit evenwel niet want zowel Coolman als Bland bleven scoren naar 6-14 en 12-20 tot de 14-25 op het bord stond.

De vierde beurt stonden bij Lendelede zowel Verhulst als Coessens en Smeets in de basis en dat bleek een goede ingreep al kwam Oostende inleidend 4-8 voor. Maar net als in de tweede set remonteerde Lendelede vanuit een betere verdediging en renderend opslagwerk naar11-12 om via Verrelst en Madsen naar 19-16 en 22-18 door te trekken. Lendelede maakte het Oostende dan wel gemakkelijk om 22-23 voor te komen door een tweetal receptiemissers en aanvallende fouten. Smeets bracht de stand weer in evenwicht, De leeuw serveerde de setbal op het bord naar 24-25 maar Smeets kon die eerste niet verzilveren en het bleef spannend tot Verrelst de derde setbal op het bord sloeg naar 26-25 en Smeets die nu wel naar deelwinst 27-25 omsloeg.

De belle dus, en daarin ging het gelijk op naar 9-8. Dan ging evenwel het licht uit bij Lendelede dat aanvallend zelf in de fout ging waar Oostende wel scoorde om met 12-15 de dagzege te halen.

(RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.