Ooivo Ooigem ambieert tweede plek: zaterdag match tegen Brugge

Seppe Vandenbussche. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Zaterdag trekt Ooivo Ooigem naar Olva Brugge B. De ploeg van Seppe Vandenbussche staat momenteel knap derde in Promo 1.

Vorig weekend nam Ooivo Ooigem nog de maat van Alfa Solution Tievolley Tielt B met 3-1 (18-25, 25-20, 25-15, 25-17). “We kunnen terugblikken op een goeie wedstrijd”, analyseert sterkhouder Seppe Vandenbussche de partij. “Op uitzondering van de eerste set kenden we weinig problemen in deze derby. Het doel dit seizoen was de top vijf spelen. Als je weet dat we vorig jaar met dezelfde kern voorlaatste eindigden en er twee spelers gestopt zijn, doen we het niet onaardig met een derde plaats. Het verschil? Er is meer spelvreugde en we amuseren ons op en naast het veld. De jonge gasten zetten stappen in vergelijking met vorig jaar. We kunnen zelfs nog tweede eindigen. Balti Kortrijk Spurs steekt er in Promo 1 met kop en schouders bovenuit”, gaat de 28-jarige Kuurnenaar verder. “Het is een heel volwassen ploeg die in Nationale 3 thuishoort.”

Lastige klip

“Willen wij nog aanspraak maken op de tweede plaats dan moeten we zaterdag de lastige klip naar Olva Brugge omzeilen. Dat zal niet eenvoudig zijn. Onder anderen onze eerste passeur is geblesseerd en we zijn soms maar met negen op training. Gelukkig kunnen we op enkele veteranen rekenen om mee te spelen met de reserven.”

“We mogen dus best tevreden zijn met wat we brengen. Tegen Gits enkele weken terug hadden we een dipje (0-3; 14-25, 25-27, 22-25). We haalden ons niveau niet tegen een volwassen ploeg die momenteel tweede staat.”

“Ik speelde eerder voor Marke-Webis en enkele jaren voor Gits. Dit is nu opnieuw mijn derde seizoen bij Ooivo. Ik was verhuisd naar Kuurne en kon kiezen tussen Bavo Bavikhove en Ooivo. Het is de laatste geworden en daar heb ik nog geen spijt van. Ook volgend seizoen blijf ik aan boord van deze ploeg. Ik combineer het volleybal met een job als zelfstandig schrijnwerker. Volleybal is een toffe hobby om mijn gedachten eens te verzetten. Promoveren met deze ploeg? Dan zullen we op een bredere kern moeten kunnen rekenen met enkele goeie transfers”, aldus Seppe. (ELD)

Zaterdag 9 maart om 20.30 uur: Olva Brugge B – Ooivo Ooigem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier