Menen slaat ook toe zonder kapitein: 2-3-winst in Achel

Decospan dwong een setbal af maar de nochtans zeer secure Lapkov begaf in de staart van het spel. © MPM
Redactie KW

Net als vorige week in Aalst heeft Menen op verplaatsing bij Achel weer een knappe prestatie afgeleverd. Het pakte een 2-3-overwinning bij Achel. Setstanden waren 28-26, 18-25, 28-26, 22-25 en 8-15.

Menen zocht na de stunt in Aalst vorige week naar bevestiging maar het kreeg deze week wel nog een sportieve domper te verwerken, want kapitein Jelle Sinnesael moest forfait geven met een letsel aan de buikspieren, maar fungeerde wel als assistent in afwezigheid van Wim Vanlaethem (ook in quarantaine). Dedeyne schoof daardoor naar de middenpositie. Mathieu Vanneste keerde wel terug uit quarantaine maar Seppe Rotty zat na het EK U20 in afzondering.

Geen gemakkelijke omstandigheden dus voor Menen op bezoek bij Achel dat vorige week nog indruk maakte tegen Maaseik. Maar dat deed Menen natuurlijk ook in Aalst maar in Limburg kenden ze een moeilijke start: 6-2. Lapkov herstelde het evenwicht van aan de opslaglijn en nadien volleybalde Menen wel veel vlotter mee.

Bij 11-12 kwamen de jongens van coach Depestele zelfs voor het eerst aan de leiding na een misser van Koelewijn. Beide ploegen hielden mekaar in evenwicht maar na de ace van Campforts gaf Libert Menen nog een levenslijn aan de opslaglijn. Decospan dwong een setbal af maar de nochtans zeer secure Lapkov begaf in de staart van het spel.

Handvol fouten

De bezoekers die nochtans zeer goed speelden in de openingsset bleven ook in het tweede spel lekker op dreef. Lankinen maakte de 5-9 technisch mooi af. Achel kwam terug dankzij een scheidsrechterlijke flater, Decospan reageerde op het parket via Vanneste: 9-14. De Australische international Staples moest het parket verlaten na een handvol fouten maar het spel van Achel bleef ondermaats.

Menen moest het zonder kapitein Jelle Sinnesael stellen.
Menen moest het zonder kapitein Jelle Sinnesael stellen.© MPM

Menen stoomde door naar eenvoudige setwinst maar kende wel een moeilijke start in de derde beurt waarin coach Depestele al snel soelaas moest zoeken in een time-out (11-7) nadat Lapkov het gaatje niet vond. Decospan blokte zich terug in de match maar zag een zuivere touché van Achel toch niet beloond met een punt: 23-20 in plaats van 22-21. Brems deed Menen nog dromen dankzij een paar goede opslagen en na een blok van Colson dwong zijn ploeg zelfs de setbal af. Nadien vergaten Lapkov en maats het af te maken.

Achel leek in set vier wel meteen bij de pinken en het sloeg een kloof van vier punten. En bij 14-10 pakte Colson geel na protest omdat de bezoekers zich weer benadeeld voelden. Diezelfde Colson blokte de 14-12 op de bordjes en Menen raakte pas helemaal gelanceerd bij 18-15 want het scoorde met Akseli aan service zes keer op rij: 18-21. En toch was het Depestele die zijn troepen bij 21-21 weer naar de kant haalde omdat Van Dyck de tegenstander in de problemen serveerde. Lapkov en co. stonden net op tijd weer recht.

Belangrijke zege

Weer een straf verhaal van Decospan dat daarmee een tiebreak afdwong. In die korte set blokte Colson naar 3-6 en daarmee kwam de winst wel heel dichtbij, zeker wanneer Verschueren nadien een toetsfout liet noteren: 3-7. Achel helemaal van slag en Decospan snelde naar een belangrijke zege.

De Menensupporters en spelers moesten meteen na de match huiswaarts want de wedstrijd eindigde iets voor 23 uur, net toen de kantine de deuren moest sluiten.

Menen speelt komende zaterdag de eerste thuismatch van het seizoen. Om 19.30 uur komt Borgworm op bezoek.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier