https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Marke-Webis wint bij Puurs

© foto MPM
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Nog eens een deuggdoende driepunter voor Marke-Webis. De fusieploeg won bij Puurs met 1-3 (21-25, 30-28, 20-25 en 22-25) en sluit 2019 af op een vijfde plaats.

Coach Tanghe kon geen beroep doen op de geblesseerde Wouter Hollez en daarom maakte François Baveye zijn opwachting tussen de lijnen. De eerste set had eigenlijk niet zoveel om het lijf: veel directe fouten zorgden voor weinig animo. Marke-Webis bleef wel het best overeind tussen alle afval door.

In de tweede beurt leken Vanoverberghe de lijn door te trekken (1-3) maar dan scoorden de Antwerpenaren vier punten op rij. Wat nadien volgde was een nek-aan-nekrace. MWB kreeg weer de beste papieren (14-16) maar het vergat het setpunt af te maken. Puurs hield het hoofd wel cool na een marathonspelletje dat pas eindigde bij 30-28.

Tiebreak vermeden

Tot 12-11 in de derde beurt hield Puurs de touwtjes in handen maar dan mochten de groenhemden vier keer op rij te juichen met een sterk ingevallen Vincart. Marke zou die kloof alleen maar verder uitdiepen.

Lange tijd leek MWB op weg naar een zoveelste tiebreak dit seizoen. Puurs kwam op 12-8 en 19-16 maar dan zakte alles als een kaartenhuisje in mekaar. Overbergh en Baveye -die Hollez op sublieme wijze verving- trokken Marke alsnog over de streep.

De spelers mogen nu genieten van een tijdje vakantie want de eerstvolgende wedstrijd staat pas op 12 januari gepland. De jongens van coach Tanghe ontvangen dan het fel geplaagde Lendelede dat zaterdag wel zijn tweede zege van het seizoen pakte.

(MPM/Foto MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.